• Nameda,
  • Ritvaldis,
  • Visvaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pļaviņās no novembra siltumenerģijas tarifs pieaugs par 94,2%

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 17:46, 30.09.2022


Pļaviņās no 1. novembra siltumenerģijas tarifs pieaugs par 94,2% - līdz 97,48 eiro par megavatstundu (MWh), liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētais Sabiedrisko pakalpojumu regulēšana komisijas (SPRK) padomes lēmums.


Publicitātes foto.

Tostarp siltumenerģijas ražošanas tarifs pieaugs par 93,3% - līdz 72,56 eiro par MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs pieaugs 2,1 reizi - līdz 21,86 eiro par MWh, bet siltumenerģijas tirdzniecības tarifs pieaugs par 23,4% - līdz 3,06 eiro par MWh.

Savukārt no 2023. gada 1. novembra līdz 2024. gada 31. oktobrim siltumenerģijas gala tarifs samazināies par 6,7% - līdz 90,93 eiro par MWh. Tostarp siltumenerģijas ražošanas tarifs samazināsies par 8,2% - līdz 66,58 eiro par MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs par 2,6% - līdz 21,29 eiro par MWh, bet siltumenerģijas tirdzniecības tarifs saglabāsies nemainīgs.

Tāpat SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" piešķirta atļauja pašai atbilstoši Siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu aprēķināšanas metodikai noteikt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu kurināmā cenu izmaiņu gadījumā. Uzņēmumam informācija par kurināmā cenas izmaiņām jāiesniedz SPRK trīs darbadienu laikā.

Šobrīd Pļaviņās siltumenerģijas gala tarifs ir 50,2 eiro par MWh. Tostarp siltumenerģijas ražošanas tarifs ir 37,54 eiro par MWh, pārvades un sadales tarifs - 10,18 eiro par MWh, bet tirdzniecības tarifs - 2,48 eiro par MWh.

Kompānija " komunālie pakalpojumi" 2021.gadā strādāja ar 904 973 eiro apgrozījumu un 20 832 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums pieder Aizkraukles novada pašvaldībai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pamatizglītībā pakāpeniski atteiksies no krievu valodas

No 2026./2027.mācību gada pamatizglītībā pakāpeniski atteiksies no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves, otrdien nolēmusi valdība.

Sabiedrība VVD aicina ievērot prasības, ar droniem fiksējot vides pārkāpumus

Ņemot vērā straujo tehnoloģiju attīstību, pašlaik sabiedrībai ir ļoti plašas iespējas iegādāties dažādu veidu bezpilotu gaisa kuģus jeb dronus.

Sabiedrība Pakāpeniski atteiksies no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves

Krievu valodu, pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rīcībā esošiem datiem, kā otro svešvalodu apgūst gandrīz pusē Latvijas skolu. Daļā izglītības iestāžu netiek piedāvāta alternatīva krievu valodas apguvei.

Sabiedrība Rīdziniekus aicina sakārtot ēku pagrabus patvertņu veidošanai

Lielās talkas laikā, 27.aprīlī, sakopjot un pielāgojot civilās aizsardzības prasībām vairāku pašvaldību ēku pagrabus, Rīgas dome aicina iedzīvotājus sakārtot arī savus ēku pagrabus droša patvēruma veidošanai.

Lasiet arī

Pasaule Avoti: Pirmā ASV palīdzības partija Ukrainai būs vienu miljardu dolāru liela

Pirmā ASV palīdzības partija Ukrainai pēc vērienīgās militārās palīdzības apstiprināšanas būs vienu miljardu dolāru liela, ziņo aģentūra "Reuters", atsaucoties uz diviem anonīmiem avotiem.

Interesanti fakti Mainīs makšķerniekiem atļauto paturamo zivju loma apjomu

Valdībā otrdien atbalstīja grozījumus makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumos, mainot atsevišķām zivju sugām atļauto paturamā loma apjomu, informēja Zemkopības ministrija (ZM).

Pasaule Baltkrievijā piespriež divu gadu cietumsodu telekanāla «Belsat» līdzstrādniecei

Baltkrievijas tiesa piespriedusi divu gadu cietumsodu kādai galvaspilsētas Minskas iedzīvotājai par to, ka viņa sadarbojusies ar Polijā strādājošo telekanālu "Belsat", kas ir opozīcijā Aleksandra Lukašenko režīmam.

Sabiedrība Valdība atbalsta Varakļānu un Madonas novadu apvienošanu

Ministru kabinetā otrdien apstiprināti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotie grozījumi Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz Varakļānu novadu apvienot ar Madonas novadu.