Pašvaldību deputāti Edgars Putra un Ainārs Mežulis atzstāj ZZS

Sabiedrība
LETA 15:34, 16.06.2022 0

Nedēļas sākumā par izstāšanos no Latvijas Zemnieku savienības (LZS) paziņojis Dienvidkurzemes novada domes deputāts Edgars Putra, bet šajās dienās tādu lēmumu plāno pieņemt arī Smiltenes novada domes deputāts Ainārs Mežulis, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze" (LA).

 
Foto: LETA

Mežuli LZS neapmierinot tas, ka daudzas lietas netiekot atklāti izrunātas. "Ir faktori, kas jau sen bija jāatrisina," politiķis sacījis intervijā laikrakstam. Viņaprāt, šajā laikā nebija pieļaujama politiskā spēka šķelšanās.

Var secināt, ka Mežulis runā par neatrisināto "Aivara Lemberga faktoru", kuru novēršot bija iespējams izveidot spēcīgu Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) sarakstu Saeimas vēlēšanās, vēsta LA.

Saeimas vēlēšanās Mežulis neplāno kandidēt un citā partijā nestāsies, taču varētu iesaistīties uzņēmēja Ulda Pīlēna veidotajā biedrībā. Smiltenes novada vēlēšanās ZZS un LRA jau bija kopīgs kandidātu saraksts, no kura novada domē ir ievēlēts arī Mežulis. Šo soli varētu uzskatīt arī par viņa atgriešanos LRA, no kuras īsi pirms 12.Saeimas vēlēšanām politiķis pārgāja uz LZS.

Savukārt no Dienvidkurzemes novada domes deputāta Putras sociālajos tīklos izplatītā paziņojuma var spriest, ka viņš gatavojas turpināt savu politisko darbību, secina LA.

"Mani foršie draugi un atbalstītāji, zemsavieši! Esmu pieņēmis lēmumu izstāties no Latvijas Zemnieku savienības! Partijā esmu pieaudzis kā politiķis, un daudzus līdz šim izvirzītos mērķus man ir palīdzējusi sasniegt tieši LZS," tā Putra paziņojis par aiziešanu no partijas pēc deviņiem tajā pavadītajiem gadiem. "Lēmums nebija viegls, bet ir jāvirzās tālāk! Uz jaunām virsotnēm," vēstīja Putra.

Viņš LA nav atklājis, kas ir domāts ar jaunajām virsotnēm, bet tuvākos nākotnes plānus darīšot zināmus visai drīz. Nedēļas nogalē paredzēts Liepājas partijas kongress, kurā tā lems par iestāšanos jaunajā apvienībā ar tās pagaidu nosaukumu "Reģionu spēks". Visticamāk, arī Putra pievienosies šim politiskajam spēkam, vēsta laikraksts.

Jau vēstīts, ka maijā ZZS ietilpstošā Latvijas Zaļā partija (LZP) paziņoja par izstāšanos no apvienības ar LZS. LZP iecerējusi 14.Saeimas vēlēšanās startēt apvienotā sarakstā ar LRA, Liepājas partiju un uzņēmēja Ulda Pīlēna biedrību.

Vēlāk LA vēstīja, ka, protestējot pret LZP izstāšanos no ZZS, partiju varētu pamest daļa "zaļo" vecbiedru, bet no LZS varētu aiziet biedri Kurzemē, kuri nav mierā, ka ZZS saraksta galvgalī varētu būt "Latvijai un Ventspilij" deleģētie pārstāvji.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Abu Meri: Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu

Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sabiedrība Pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem

Latvijā pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Lasiet arī

Kriminālziņas Ceļu satiksmes negadījumos cietuši 11 cilvēki

Ceļu satiksmes negadījumos pagājušajā diennaktī cietuši 11 cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā.

Pasaule Virpuļviesuļos ASV pieci bojāgājušie

ASV Oklahomas un Aiovas štatos virpuļviesuļos zaudējuši dzīvību pieci un ievainoti apmēram 100 cilvēki, svētdien paziņoja varasiestādes.

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.

Sabiedrība Izstrādās atbalsta sistēmu Latvijas klimatneitralitātes mērķu sasniegšanai

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki kopā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), Latvijas Universitāti (LU) un Vidzemes augstskolu (ViA) veidos vienotu nacionālo lēmumu atbalsta instrumentu, kas politikas veidotājiem palīdzēs pieņemt datos balstītus lēmumus par efektīvākajām klimata politikām, aģentūru LETA informēja RTU.