"McDonald's" pārdos Krievijas biznesu

Sabiedrība
LETA 16:34, 16.05.2022 0

ASV ātrās ēdināšanas gigants "McDonald's" pirmdien paziņoja, ka pārdos savu biznesu Krievijā, kas ietver 850 restorānus.

 

Komentējot šo lēmumu, "McDonald's" norādīja uz Ukrainas kara izraisīto humanitāro krīzi, uzsverot, ka Krievijas biznesa paturēšana vairs neatbilst uzņēmuma vērtībām.

Marta sākumā "McDonald's" paziņoja, ka uz laiku slēgs visus savus restorānus Krievijā, taču 62 000 darbinieku turpinās maksāt algas.

Pirmdien uzņēmums norādīja, ka centīsies panākt, lai jaunais pircējs pieņem darbā šos darbiniekus un maksā viņiem algas, līdz tiek noslēgts darījums. Potenciālo pircēju "McDonald's" šobrīd nemin.

Kamēr tiek veikti mēģinājumi pārdot Krievijas biznesu, "McDonald's" plāno sākt valstī demontēt ar uzņēmuma saistītos simbolus un tā nosaukumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Lasiet arī

Kriminālziņas ASV un Lielbritānija paplašina Krievijas metālu importa aizliegumu

ASV un Lielbritānija piektdien kopīgi nolēma paplašināt Krievijas metālu importa aizliegumu, vēršoties pret svarīgu Krievijas ienākumu avotu pēc tās iebrukuma Ukrainā.

Ekonomika Lietuvas «Vičiūnu grupe» pērn Krievijas budžetā iemaksājusi 55 miljonus eiro

Lietuvas pārtikas produktu ražotāja "Vičiūnu grupe", kas ir zīmola "Viči" īpašnieks un kuru Ukraina ir iekļāvusi starptautisko kara sponsoru sarakstā, grupas uzņēmumi pērn Krievijas valsts budžetā iemaksāja 5,46 miljardus rubļu (55,2 miljoni eiro), kas ir par 10,2% vairāk nekā 2022.gadā, liecina iniciatīvas grupas "STOP tirdzniecībai Krievijā" apkopotie dati.

Ekonomika Nosauc lielākus Latvijas eksportētājus uz Krieviju

Latvijā lielākie eksportētāji uz Krieviju pēdējos divos gados ir loģistikas uzņēmums SIA "Wellman Logistics", kā arī zāļu ražotāji AS "Olainfarm" un AS "Kalceks", vēsta Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", atsaucoties uz tā rīcībā esošajiem Krievijas muitas deklarāciju datiem.

Ekonomika ES valstīs caur Poliju joprojām nonāk Baltkrievijas kokmateriāli

Neskatoties uz Rietumvalstu sankcijām, kokmateriāli no Baltkrievijas joprojām nonāk Lietuvā un citās Eiropas Savienības (ES) valstīs, liecina Baltkrievijas Pētniecības centra sadarbībā ar Polijas laikrakstu "Gazeta Wyborcza" veiktā analīze.