Nacionālie bruņotie spēki joprojām izmanto pusgadsimtu senus čehu tankus

Sabiedrība
LETA 09:03, 08.05.2022 0

Neskatoties uz armijas apgādi ar bruņutehniku un šādas tehnikas esamību NATO kaujas grupas grupā, Nacionālie bruņotie spēki (NBS) joprojām izmanto 60. un 70.gados ražotos čehu dāvinātos tankus.

 

NBS 2000.gada martā saņēma trīs tankus "T-55 AM2", kurus dāvināja Čehija. Divi no šiem tankiem ir ražoti 1978.gadā, bet viens - 1969.gadā. Visiem trim tankiem 1992.gadā veikts kapitālais remonts, un pēc tā tanki nebija nobraukuši vairāk par 100 kilometriem. Tanki bija modernizēti.

NBS komandiera preses virsniece Sandra Brāle aģentūrai LETA skaidroja, ka tanki joprojām ir apmācību līdzeklis un reizēm tiek izmantoti vingrinājumos. Divi tanki patlaban ir kaujas gatavībā, bet viens atrodas kapitālajā remontā.

Patlaban tankus apmācībās izmanto vairs ne tik intensīvi kā agrāk, ņemot vērā, ka Ādažos izvietotās NATO kaujas grupas sastāvā ir pieejami daudz modernāki tanki.

Jau ziņots, ka Latvija līdz 2015.gada rudenim bija viena no retajām NATO dalībvalstīm, kurai nebija savas bruņutehnikas, izņemot, formāli šos trīs tankus. 2015.gada rudenī NBS no Lielbritānijas saņēma pirmās kaujas izlūkošanas kāpurķēžu mašīnām. Tāpat NBS vēlāk saņēmuši no Austrijas iegādātās pašgājējhaubices un saņemtas arī pirmās "Patria" bruņumašīnas. Līdz 2029.gadam paredzēts saņemt vairāk nekā 200 jaunas bruņumašīnas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Lasiet arī

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Kultūra Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli

Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli "Laika upes liecinieki", paziņo Rīgas dome.