Norisināsies simboliski saulespuķu stādīšanas pasākumi

Sabiedrība
LETA 09:32, 03.05.2022 0

Ikviens, kam rūp brīvība, demokrātija un atbalsts Ukrainas tautai, ir aicināts sēt vai stādīt saulespuķes, tādu aicinājumu pauž biedrība "Latvijas pilsoniskā alianse".

 
Foto: LETA

Kā aģentūru LETA informēja biedrības pārstāve Madara Aldiņa, stādīšanas talkas tiek rīkotas jau no aprīļa beigām un turpināsies visa maija garumā, taču piektdien, 6.maijā, par godu Eiropas dienai, norisināsies vairāki simboliski stādīšanas pasākumi, kas veltīti Ukrainas uzņemšanai Eiropas Savienības saimē.

"Latvijas pilsoniskās alianses" direktore Kristīne Zonberga uzsver, ka akcija "Saulespuķes vienotai Eiropai kopā ar Ukrainu" tika uzsākta 24.martā. Viņa norāda, ka asinsizliešana Ukrainā joprojām turpinās, taču daudziem cilvēkiem rūpes par saulespuķu stādiem ir palīdzējušas saglabāt vienotības sajūtu ar citiem Ukrainas tautas atbalstītājiem un ticību par labāku nākotni.

"Ir pienācis laiks, kad rūpīgi lolotos stādiņus izstādīt zemē, lai tie dzītu saknes, tāpat kā Ukrainas tauta savā brīvajā valstī un Eiropas Savienības sastāvā. Saulespuķu dobes un lauki ir arī veids, kā simboliski varam pateikt Ukrainas bēgļiem, ka mums rūp notiekošais un esam gatavi palīdzēt," pauž Zonberga.

Akcijas laikā, 6.maijā plkst.13 uz AB dambja, pie lielā Latvijas karoga, notiks saulespuķu dobju veidošana. Stādīšanā piedalīsies sabiedrības pārstāvji, akcijas organizatori, tai skaitā, "Latvijas pilsoniskās alianses" direktore, kā arī tādas amatpersonas kā Rīgas mērs Mārtiņš Staķis, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Petre un Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV). Saulespuķu dobe Ukrainas atbalstam top, pateicoties "Rīgas dārzi un parki".

Savukārt Valsts prezidents Egils Levits, atbalstot akciju "Saulespuķes vienotai Eiropai kopā ar Ukrainu", 6.maijā saulespuķes stādīs Valmierā.

Akcijas dalībnieki aicināti dalīties ar savu saulespuķu sēšanas un audzēšanas pieredzi, kā arī savu saulespuķu dārzu fotogrāfijām sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus "#SaulespuķesUkrainai", "#UkrainaEiropā" un "#VienotiEiropā". Tāpat, ja nav iespējas iestādīt vai iesēt savu saulespuķi 6.maijā, to vēl var pagūt izdarīt visa maija mēneša laikā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Lasiet arī

Kriminālziņas Vīrieti izslēdz no Zemessardzes par naidīgu komentāru pret ukraiņiem

No Zemessardzes izslēgts zemessargs, kurš sociālajos tīklos paudis naidīgu komentāru pret ukraiņiem.

Pasaule Ukrainas parlaments pieņem pretrunīgi vērtēto mobilizācijas likumu

Ukrainas parlaments ceturtdien pēc mēnešiem ilgas kavēšanās un tūkstošiem grozījumu iesniegšnas, cenšoties mīkstināt sākotnējo projektu, pieņēmis likumu, kas regulēs jauniesaucamo uzņemšanu armijā.

Pasaule Ukrainas lauksaimniecības produktu importam būs stingrāki ierobežojumi

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis un Eiropas Parlaments (EP) pirmdien vienojās par stingrākiem ierobežojumiem dažu Ukrainas lauksaimniecības produktu importam, paziņoja ES prezidējošā valsts Beļģija.

Pasaule Ukraina samazina mobilizācijas vecumu no 27 līdz 25 gadiem

Lai papildinātu karavīru rindas, Ukraina trešdien samazinājusi mobilizācijas vecumu no 27 līdz 25 gadiem.