• Bārbala,
  • Līksma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Minimālā alga valstī turpmāk varētu būt puse no iepriekšējā gada vidējās algas

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:24, 28.04.2022


Labklājības ministrija (LM) plāno nākt klajā ar piedāvājumu minimālo algu valstī turpmāk piesaistīt iepriekšējā gada faktiskajai vidējai algai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pastāstīja labklājības ministrs Gatis Eglītis (K).


Foto: LETA

LM skatījumā, minimālā alga varētu būt puse jeb 50% no iepriekšējā gada vidējās algas. Šādu pieeju LM esot izvēlējusies jau tagad, piedāvājot 2023.gadā palielināt minimālo algu līdz 640 eiro, kas būtu puse no iepriekšējā gada vidējās algas - 1280 eiro.

Ministrs sacīja, ka šis modelis jau esot pārrunāts arī ar dažiem sociālajiem partneriem, kuri tam pauduši atbalstu. "Mēs esam runājuši ar sociālajiem partneriem. No arodbiedrībām, protams, ir liels atbalsts. Ar Latvijas Darba devēju konfederāciju es vēl šodien arī tikšos," stāstīja politiķis, prognozējot, ka arī darba devēji droši vien kopumā piekrīt nepieciešamībai celt minimālo algu.

Eglītis uzsvēra, ka Latvijas minimālās algas atšķirība pret Lietuvu un Igauniju jau ir izveidojusies "nepiedodami liela" un pie šodienas cenām izdzīvot ar 500 eiro pirms nodokļu nomaksas ir ļoti liels izaicinājums.

Ministrs atzina, ka sākotnēji ministrija bija izstrādājusi piedāvājumu minimālo algu nākamgad celt līdz 640 vai 700 eiro, tomēr tagad esot kļuvis skaidrs, ka palielinājums līdz 700 eiro būtu pārāk straujš.

Kā ziņots, trešdien notikušajā Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē Eglītis pastāstīja, ka par minimālās algas celšanu nākamgad diskusijas vēl turpinās, tomēr, ministra ieskatā, šajā virzienā varētu doties.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Asociācija: Latvijā lauku tūrismā šis gads varētu būt labāks nekā pagājušais

Latvijā lauku tūrismā šis gads varētu būt labāks nekā pagājušais, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele.

Sabiedrība Lielajā talkā gaidāms pārsvarā saulains laiks

Sestdien, 27.aprīlī, Latvijā gaidāms pārsvarā saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgas ostā ienāks šīs sezonas pirmais kruīza kuģis

Rīgas ostā šodien ar franču kruīza kompānijas "Ponant" kuģa "Le Bellot" vīzīti sāksies šā gada kruīza sezona, aģentūru LETA informēja Rīgas brīvostas pārvaldes pārstāvji.

Sabiedrība Dienas gaitā laikapstākļi nemainīsies

Ceturtdien Latvijā saglabāsies apmākušās debesis un daudzviet līs, Kurzemē būs maz nokrišņu, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Kriminālziņas Bijušais Vienotības biroja vadītājs partijai pārmet aplokšņu algu maksāšanu

Bijušais partijas "Vienotība" biroja darbinieks Normunds Orleāns vērsies tiesībsargājošajās iestādēs, apgalvojot, ka politiskais spēks viņam un vēl vismaz desmit biroja darbiniekiem maksājis tā sauktās aplokšņu algas, vēstīja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Ekonomika VID vadītāja: Pārkāpēju radošā pieeja ir vienkārši fantastiska

Par nodarītajiem zaudējumiem, nemaksājot darbaspēka nodokļus jeb nodokļus no algām, 2023.gadā kriminālvajāšanas sākšanai ir nodoti 36 kriminālprocesi, intervijā aģentūrai LETA sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunā ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Ekonomika Vidējā bruto darba alga pērn Latvijā pieaugusi par 11,9%

Latvijā pagājušajā gadā vidējā bruto darba samaksa jeb darba samaksa pirms nodokļiem par pilnas slodzes darbu bija 1537 eiro, kas ir par 11,9% jeb 164 eiro vairāk nekā 2022.gadā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ekonomika Minimālā mēnešalga Latvijā palielināta līdz 700 eiro

Šodien stājas spēkā grozījumi Ministru kabineta noteikumos, ar kuriem minimālā mēneša darba alga Latvijā tiek palielināta no 620 uz 700 eiro.