• Daina,
  • Dainida,
  • Dainis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Valdība atbalsta "Stinger" dāvinājumu Ukrainas armijai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 12:19, 15.02.2022 1


Reaģējot uz Krievijas agresīvo rīcību, valdība šodien slēgtā sēdē atbalstīja pretgaisa aizsardzības sistēmas "Stinger" dāvinājumu Ukrainas bruņotajiem spēkiem.


Foto: sargs.lv

Valdība jau pagājušajā nedēļā apstiprināja individuālā ekipējuma nosūtīšanu Ukrainai. Ministrijā neatklāja, kāda veida ekipējumu nosūtīs.

Aizsardzības ministrija janvārī paziņoja, ka Latvija uz Ukrainu sūtīs arī pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmas "Stinger" un sausās pārtikas uzturdevas.

Ņemot vērā pamatotās bažas un nepieciešamību stiprināt Ukrainas aizsardzības spējas, Baltijas valstu aizsardzības ministri pērnā gada nogalē sanāksmē Lietuvā uzsvēruši tūlītēju gatavību sniegt nemilitāra un militāra rakstura atbalstu Ukrainai, tostarp piegādājot ieročus.

Pēdējo mēnešu laikā novērota pastiprināta Krievijas spēku savilkšana pie Ukrainas robežām. ASV un ES ir draudējušas Krievijai ar spēcīgām ekonomiskajām sankcijām gadījumā, ja tā uzbruktu Ukrainai.

"Stinger" ir vienas no visvairāk ražotajām, kaujas apstākļos pārbaudītākajām un efektīvākajām individuālajām pretgaisa aizsardzības sistēmām, ko izmanto arī daudzas no Latvijas sabiedrotajām valstīm, piemēram, ASV, Lielbritānija, Vācija, Itālija, Nīderlande, Somija, Norvēģija un Lietuva.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Elektroniskās rindas uz robežas plāno ieviest 2025.gadā

VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) sešu mēnešu laikā pēc projekta realizācijas sākšanas Latvijā ieviesīs vienkāršotu elektronisko rindu visās ārējās sauszemes robežas autoceļu robežšķērsošanas vietās, kas sāks darboties 2025.gada pirmā ceturkšņa beigās, izriet no Satiksmes ministrijas (SM) informatīvā ziņojuma, kuru otrdien pieņēma zināšanai valdība.

Sabiedrība Trešdien Latvijā pūtīs brāzmains vējš

Naktī gaidāms lietus. Sākot no valsts rietumiem, nokrišņi mitēsies un debesis brīžiem skaidrosies.

Sabiedrība Paplašina pedagogu loku, kas skolās varēs mācīt otro svešvalodu

Otro svešvalodu skolās varēs mācīt skolotāji, kas valodas prasmes sertifikātu ieguvuši ne tikai augstskolās, bet arī citās izglītības iestādēs, paredz valdības pieņemtie Ministru kabineta noteikumu grozījumi.

Sabiedrība Augstskolās samazinās padomju locekļu skaitu

Valdība apstiprinājusi grozījumus Augstskolu likumā, kuru mērķis ir optimizēt zinātnes un lietišķo zinātņu universitāšu padomju darbību, uzlabot piekļuvi augstākās izglītības datiem un veikt citus tehniskus precizējumus.

Lasiet arī

Sabiedrība Līdz nākamajai nedēļai vēl 4961 šaujamieroču īpašniekam jānokārto atļaujas

Saskaņā ar normatīvo regulējumu no 31 690 šaujamieroču īpašniekiem atļauju nomaiņa jāveic vēl 4961 cilvēkam, aģentūru LETA informēja policija.

Pasaule Šveices parlaments atbalsta labojumu, kas ļauj reeksportēt ieročus

Šveices parlamenta augšpalāta atbalstījusi labojumu, kas ar zināmiem nosacījumiem ļauj pārdot Šveices ieročus citām valstīm, cita starpā arī tām, kas pēc tam šos ieročus reeksportē uz karojošām valstīm, teikts paziņojumā parlamenta tīmekļa vietnē.

Pasaule Ziemeļmaķedonija nodos Ukrainai 12 triecienhelikopterus Mi-24

Ziemeļmaķedonija plāno nodot Ukrainai 12 padomju ražojuma triecienhelikopterus "Mi-24", paziņoja Ziemeļmaķedonijas aizsardzības ministre Slavjanka Petrovska.

Pasaule Norvēģija sola piegādāt Ukrainai tankus līdz marta beigām

Norvēģija nosūtīs Ukrainai daļu no saviem kaujas tankiem "Leopard 2" iespējami ātrāk, iespējams, jau līdz marta beigām, pirmdien paziņoja Norvēģijas aizsardzības ministrs Bjerns Arilds Grams.