Ģirģens iesniedzis oficiālu pirmstiesas pretenziju pret "Nekā Personīga"

Sabiedrība
VS.LV 10:10, 25.01.2022 0

Agrākais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens par sabiedrību maldinošas, tendenciozas un reputāciju graujošas informācijas publicēšanu raidījumā “Nekā Personīga” šī gada 23.janvārī, ir nosūtījis raidījuma producentiem SIA “All Media Latvia” pirmstiesas pretenziju, pieprasot nepatiesu ziņu atsaukšanu par goda un cieņas aizskaršanu. Tā lat.bb.lv paziņojis Sandis Ģirģens.

 

Vienlaikus Ģirģens aicina atsaukt nepatieso informāciju arī citus medijus, kas, atsaucoties uz informāciju raidījumā “Nekā Personīga”, publicējuši rakstus savos medijos.

Viņš norāda, ka mediji ir pārkāpuši nevainības prezumpcijas robežu un mērķtiecīgi radījuši sabiedrībai maldīgu priekšstatu par darbavajadzībām izmantotā tālruņa piesavināšanos, kas neatbilst patiesībai un ko apliecina arī fakts, ka šajā lietā bijušajam ministram nav noteikts aizdomās turamā statuss.

“Vienlaikus uzskatu, ka šī lieta ir safabricēta arī pret IeM Informācijas centra vadītāju Līgu Lapiņu, kas ir kļuvusi par sistēmasupuri. Nezinu nevienu ierēdni, kurš par labi veiktu darbu tik daudz tiek vajāts ar dažādām resoriskām pārbaudēm un centieniem celt apsūdzības, jo šī nav pirmā lieta. Uzsākot pildīt amata pienākumus, viņa lauza gadiem izveidoto sistēmu par aizdomīgiem iepirkumiem. Iespējams, šis kriminālprocess un šī brīža iekšlietu ministres Marijas Golubevas uzsāktās resoriskās pārbaudes visticamāk ir atriebības īstenošana pret sistēmai neērtu ierēdni un arī pret mani personīgi,” norāda Sandis Ģirģens.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Kriminālziņas Apsūdz Latvijas pilsoni par došanos uz Ukrainu veikt diversijas aktu

Publiski pieejamais tiesas kalendārs liecina, ka apsūdzēts ir Ivans Tarabanovs un Rīgas pilsētas tiesa Mazā Nometņu ielā lietu plāno skatīt 7.jūnijā.

Kriminālziņas Piespriež gada cietumsodu vecākiem, kuru bērns saindējās ar metadonu

Kurzemes rajona tiesa diviem vecākiem, kuru bērns saindējās ar metadonu, piespriedusi cietumsodu uz vienu gadu.

Pasaule Par ECT tiesnesi no Latvijas ievēlēts ST tiesnesis Artūrs Kučs

Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja otrdien par Latvijas tiesnesi Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT) ar absolūto balsu vairākumu ievēlēja pašreizējo Satversmes tiesas (ST) tiesnesi Artūru Kuču, informēja Ārlietu ministrijā.

Sabiedrība Skatīs tiesneša lietu par nesaskaņotu strādāšanu kažokādu rūpnīcā Dānijā

Administratīvā apgabaltiesa rakstveida procesā 2.oktobrī skatīs tiesneša Renāra Jūrmaļa lietu par nesaskaņotu strādāšanu kažokādu rūpnīcā Dānijā atvaļinājuma laikā.