Plāno atkal atvērt lielos vakcinācijas centrus

Sabiedrība
LETA 17:13, 22.12.2021 0

Drīzumā plānots atkal atvērt lielos vakcinācijas pret Covid-19 centrus, tostarp divus no tiem Rīgā, trešdien preses konferencē atklāja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

 
Foto: LETA

"Mēs jau pāris dienas iepriekš esam sākuši strādāt, lai atkal atjaunotu lielos centrus. Mēs šobrīd plānojam divus lielos centrus Rīgā un līdz 20 centriem citās pašvaldībās," stāstīja nodaļas vadītāja.

Viņa pavēstīja, ka noteikti tiks pārorganizēti darba laiki vakcinācijas punktos tirdzniecības centros un vakcinācijas pārvietojamajos konteineros.

Šobrīd nodaļa arī strādā pie tā, lai pārorganizētu izbraukuma vakcinācijas, kur līdz šim uzsvars bija uz mazāk apdzīvotām vietām, taču patlaban, pēc Juhņēvičas paustā, tiks mainīta pieeja, lai izbraukuma vakcinācijas notiktu vairāk pašvaldību telpās.

"Šeit es arī vēlos vērsties pie visiem ar aicinājumu neatlikt vakcināciju, jo omikrona variants izplatās strauji un balstvakcinācija ir viens risinājumiem, kā mēs varam mazināt infekcijas izplatību. Līdz ar to aicinām visus neatlikt un doties saņemt savu balstvakcīnu," sacīja Juhņēviča.

Jau ziņots, ka iepriekš nolūkā uzturēt augstu vakcinācijas kapacitāti tika atvērti vakcinācijas centri, kuros iedzīvotāji varēja saņemt vakcīnu pret Covid-19.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Lasiet arī

Veselība Eksperts: Nav pierādījumu, ka vairāku vakcīnu ievade ietekmē veselību

Nav pierādījumu, ka vairāku vakcīnu ievade organismā ietekmē mūsu veselību, intervijā aģentūrai LETA sacīja Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra ar vakcīnām novēršamo slimību galvenais eksperts Edoardo Kolzani.

Veselība No nākamā gada informāciju par veikto vakcināciju uzkrās e-veselībā

No 2024.gada 1.janvāra ikvienai ārstniecības iestādei informācija par pacientiem veikto vakcināciju, kas veikta no 1.janvāra, būs obligāti jāievada valsts e-veselības sistēmā, informē Nacionālais veselības dienests (NVD).

Sabiedrība Šogad iedzīvotājiem būs pieejamas trīs dažādas gripas vakcīnas

Šogad iedzīvotājiem būs pieejamas trīs dažādas gripas vakcīnas, pavēstīja Imunizācijas valsts padomes (IVP) vadītāja, profesore Dace Zavadska.

Veselība Latvijas iedzīvotājiem vasarā uzbrūk sīki ienaidnieki.

Atgriešanos mājās pēc svētkiem var aizēnot kāds nepatīkams atradums.