ES sanāksmē apspriedīs jaunu programmu pieaugušo izglītībai un stratēģisku sistēmu Eiropas sadarbībai izglītības jomā

Sabiedrība
LETA 01:44, 30.11.2021 0

Rīga, 30.nov., LETA. Šodien Eiropas Savienības (ES) Izglītības, jaunatnes, kultūras un sporta ministru padomē apstiprinās rezolūciju par jaunu programmu pieaugušo izglītībai un stratēģisku sistēmu Eiropas sadarbībai izglītības un mācību jomā.



Rīga, 30.nov., LETA. Šodien Eiropas Savienības (ES) Izglītības, jaunatnes, kultūras un sporta ministru padomē apstiprinās rezolūciju par jaunu programmu pieaugušo izglītībai un stratēģisku sistēmu Eiropas sadarbībai izglītības un mācību jomā.

Ministru tikšanās laikā plānots apstiprināt rezolūciju par jaunu programmu pieaugušo izglītībai un rezolūciju par stratēģisku sistēmu Eiropas sadarbībai izglītības un mācību jomā. Padomē piedalīsies arī Latvijas izglītības ministre Anita Muižniece (JKP). Tāpat ministri piedalīsies arī politikas debatēs par strukturētu dialogu starp ES un dalībvalstīm par digitālo izglītību un prasmēm.

Savukārt jaunatnes lietu ministru diskusija plānota par pilsonisko telpu jauniešiem. Padome šajā sanāksmē plāno apstiprināt politikas dokumentus par pilsonisko telpu sargāšanu un veidošanu jauniešiem, kas veicina jēgpilnu jaunatnes līdzdalību; rezolūciju par ES jaunatnes dialoga 8. cikla rezultātiem un plānotajiem pēcpasākumiem, kā arī secinājumus par ES jaunatnes stratēģijas īstenošanu un rezolūciju par darba plānu jaunatnes jomā 2022.-2024.gadam.

ES Sporta lietu ministru sanāksmē, kas plānota 30.novembrī, tiks apstiprināta rezolūcija par Eiropas sporta modeļa galvenajām iezīmēm, akcentējot finansiālās solidaritātes nozīmi. Tā ir viena no vērtībās balstīta organizētā sporta svarīgākajām iezīmēm. Tāpat plānots apspriest secinājumu kopumu par fiziskajām aktivitātēm visa mūža garumā. Ministriem plānotas arī politikas debates par sportistu duālo karjeru, kā arī tiks apspriesti ES nākotnes izaicinājumi sporta jomā.

Visās sanāksmēs Slovēnijas prezidentūra plāno informēt par Covid-19 pandēmijas ietekmi uz izglītību, jaunatnes un sporta jomu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ādažu poligonā notiks militārās mācības CAT 24

No šodienas līdz 4.maijam Ādažu militārajā poligonā notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadīto militāro mācību "CAT 24" aktīvā fāze, informē Nacionālie bruņotie spēki.

Sabiedrība Simtiem velosipēdistu Rīgā devušies «Kritiskās masas» velobraucienā

Rīgā šodien vairāki simti velobraucēju devušies tradicionālajā "Kritiskās masas" velobraucienā.

Sabiedrība Abu Meri sola rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%

Mēs nevaram atkāpties no solījuma rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Rīga stājas spēkā elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi

No šodienas Rīgā stājas spēkā koplietošanas elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi.

Lasiet arī

Sports «Borussia» uzvar Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē

Dortmundes "Borussia" futbolisti trešdien svinēja uzvaru pirmajā UEFA Čempionu līgas pusfināla mačā.

Sabiedrība Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem

Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sports «Hurricanes» un «Avalanche» sasniedz Stenlija kausa izcīņas otro kārtu

Karolīnas "Hurricanes" un Kolorādo "Avalanche" otrdien nodrošināja vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā.

Sabiedrība Rīgā sāks īstenot CO2 emisiju samazināšanas projektu

No šodienas Rīgas pašvaldība kopā ar vairākām citām Eiropas pilsētām piedalīsies "NetZero Pilot Cities" projektā ar mērķi veicināt CO2 emisiju samazināšanu pilsētā.