"Augstsprieguma tīkla" obligācijas iekļaus biržas Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā

Sabiedrība
LETA 01:57, 29.11.2021 0

Rīga, 29.nov., LETA. Šodien AS "Augstsprieguma tīkls" obligācijas tiks iekļautas biržas "Nasdaq Riga" Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā, teikts biržas paziņojumā.



Rīga, 29.nov., LETA. Šodien AS "Augstsprieguma tīkls" obligācijas tiks iekļautas biržas "Nasdaq Riga" Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā, teikts biržas paziņojumā.

Baltijas Parāda vērtspapīru sarakstā tiks iekļautas 100 000 obligācijas ar nominālvērtību 1000 eiro. Obligāciju dzēšanas datums ir 2027.gada 20.janvāris. Kupona procentu likme ir 0,5%.

Jau ziņots, ka interese par "Augstsprieguma tīkls" emitētajām zaļajām obligācijām 100 miljonu eiro vērtībā, kas ir pirmā kompānijas obligāciju emisija no kopumā plānotajām 160 miljonu eiro vērtajām obligācijām, divas reizes pārsniegusi piedāvājumu.

"Augstsprieguma tīkla" valdes priekšsēdētāja Gunta Jēkabsone skaidro, ka obligāciju iegādes rīkojumi tika saņemti no vairāk nekā 20 investoriem, ieskaitot pensiju fondus, aktīvu pārvaldības fondus, apdrošināšanas sabiedrības un bankas Baltijā un Ziemeļvalstīs, kā arī no starptautiskajām finanšu institūcijām - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas un Ziemeļu Investīciju bankas.

Plašā investoru interese par "Augstsprieguma tīkla" zaļajām obligācijām ļaus uzņēmumam refinansēt iepriekšējos ieguldījumus un plānot nozīmīgus kapitālieguldījumus nākotnē. Iegūtie līdzekļi no pirmā emisiju laidiena tiks attiecināti uz Kurzemes loka, trešā Igaunijas-Latvijas starpsavienojuma un TEC-2 - Rīgas HES infrastruktūras projektu refinansēšanu.

Obligāciju emisiju organizēja un vadīja "Luminor" banka, kas konsultēja arī zaļo obligāciju satvara jautājumos. Juridisko palīdzību saistībā ar obligāciju emisiju sniedza zvērinātu advokātu birojs "Cobalt".

"Augstsprieguma tīkls" ir Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi sistēmā. "Augstsprieguma tīkls" pieder valstij.

"Augstsprieguma tīkls" ir arī vienotās dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") lielākais akcionārs - kompānijai pieder 68,46% "Conexus" akciju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmā maija diena gaidāma sausa un silta

Pirmā maija diena gaidāma sausa un uzspīdēs saule, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Rīgas iedzīvotājiem piegādāti vairāk nekā 83,5 kubikmetri melnzemes

Rīgas apkaimju labiekārtošanai iedzīvotājiem šopavasar piegādāti vairāk nekā 83,5 kubikmetri melnzemes.

Sabiedrība Samazinās slieksni kriminālatbildībai par partiju nelikumīgu finansēšanu

Saeimas Juridiskā komisija šodien konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) iesniegtos ierosinājumus grozījumiem Krimināllikumā, kas paredzētu līdz desmit minimālajām mēnešalgām samazināt slieksni partiju nelikumīgā finansējuma apmēram, no kura iestājas kriminālatbildība.

Lasiet arī

Sabiedrība No šodienas samazinās siltumenerģijas tarifi vairākās apdzīvotās vietās

No šodienas samazinās siltumenerģijas tarifi 11 komersantiem vairākās apdzīvotās vietās, informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāvji.

Kultūra Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes

Šogad Latvijas Leļļu teātris plāno iestudēt desmit izrādes, iecerēts, ka Lielajā zālē un Mazajā zālē taps četri iestudējumi, savukārt divi iestudējumi gaidāmi Kamerzālē, izriet no teātra 2023.gada pārskata.

Pasaule Lielbritānija nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu

Lielbritānija ir nosūtījusi pirmo nelegālo imigrantu uz Ruandu, sākot īstenot pretrunīgi vērtētu plānu, otrdienas vakarā ziņoja britu mediji.

Sabiedrība Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, aģentūru LETA informēja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.