Panākta konceptuāla vienošanās atļaut Ziemassvētku tirdziņu rīkošanu

Sabiedrība
LETA 00:01, 26.11.2021 0

Rīga, 25.nov., LETA. Operatīvās vadības grupas (OVG) formātā ceturtdien panākta konceptuāla vienošanās Covid-19 pandēmijas apstākļos tomēr atļaut rīkot Ziemassvētku tirdziņus, aģentūra LETA noskaidroja Ekonomikas ministrijā (EM).



Rīga, 25.nov., LETA. Operatīvās vadības grupas (OVG) formātā ceturtdien panākta konceptuāla vienošanās Covid-19 pandēmijas apstākļos tomēr atļaut rīkot Ziemassvētku tirdziņus, aģentūra LETA noskaidroja Ekonomikas ministrijā (EM).

Lai arī starp EM un Veselības ministriju (VM) diskusijas par šiem jautājumiem vēl turpināšoties, jau tagad esot skaidrs, ka Ziemassvētku tirdziņi drīkstēs notikt vismaz "zaļajā" režīmā. Starp tirgotājiem būs jāievēro trīs metru distance un tirdziņu laukumus nāksies norobežot, taču ne ar masīviem žogiem, skaidroja ministrijā.

Iecerēts, ka EM neregulēs maksimāli pieļaujamo tirgotāju skaitu, jo to lemšot katra pašvaldība. Saskaņā ar konceptuālo vienošanos, Ziemassvētku tirdziņos drīkstēs pārdot arī pārtikas produktus un dzērienus.

Turpmākajās diskusijās EM vēl centīšoties panākt, lai noteiktos gadījumos Ziemassvētku tirdziņus drīkstētu rīkot arī "sarkanajā" režīmā.

Tikmēr SIA "Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš" izpilddirektore Ingūna Vucena raidījumam "TV3 ziņas" atzina, ka, pat ja valdība atļaus rīkot Ziemassvētku tirdziņus, šāds lēmums varētu būt novēlots, jo tirgotājiem sagatavošanās ziemas saulgriežu andelei prasa krietni ilgāku laiku. Turklāt Doma laukuma un Esplanādes tirdziņa organizētājiem esot bažas, ka daļa tirgotāju jau devušies uz citām valstīm, kur tirgošanās ir atļauta.

Jau ziņots, ka pašlaik spēkā esošais regulējums nosaka, ka laikā līdz nākamā gada 11.janvārim ir aizliegta organizēta ielu tirdzniecība, tostarp Ziemassvētku tirdziņi.

Vienlaikus veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) paudis, ka, neskatoties uz faktu, ka līdz 6.decembrim valdība neplāno būtiski mīkstināt Covid-19 dēļ ieviestos drošības pasākumus, tieši jautājums par Ziemassvētku tirdziņu darbības atļaušanu zaļajā režīmā varētu tikt pārskatīts.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pierīga kļuva par Zemessardzes mācību vietu (+VIDEO)

Jaunieši var turpināt apgūt dažādas militārās specialitātes, piemēram - ložmetējnieks, izlūks, karavīrs glābējs un citas.

Sabiedrība Ar Mātes dienas svinībām Rīgā sākas ģimenes mēneša pasākumi

Šodien ar Mātes dienas svinībām Rīgā sāksies ģimenes mēneša pasākumi, kas ilgs līdz 2.jūnijam.

Sabiedrība Svētdien gaidāms saulains laiks, gaiss iesils līdz +16 grādiem

Dienā gaidāms saulains laiks, pēcpusdienā vietām debesis aizklās mākoņi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Sabiedrība Latvijā cer iespējami drīzāk sagaidīt bāzes pensiju ieviešanu

Seniori cer, ka lēmums par bāzes pensiju ieviešanu uz politiskās dienaskārtības galda nonāks pēc iespējas tuvākā nākotnē, sacīja biedrība "Latvija senioru kopienu apvienība" (LSKA).

Lasiet arī

Sabiedrība Par amfetamīna iegādāšanos piemēro trīs gadu un divu mēnešu cietumsodu

Kurzemes rajona tiesa par amfetamīna neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu apsūdzētajam piemērojusi trīs gadu un divu mēnešu reālu brīvības atņemšanu.

Sabiedrība Vērtēs idēju par droša attāluma noteikšanu no atkritumu dedzināšanas rūpnīcām

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē 22.maijā vērtēs iedzīvotāju iniciatīvu par droša attāluma noteikšana no atkritumu dedzināšanas rūpnīcām.

Sports «Celtics» bez Porziņģa svin uzvaru trešajā NBA ceturtdaļfināla mačā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien Klīvlendā savainojuma dēļ nespēlēja viņa pārstāvētās Bostonas "Celtics" uzvarā izbraukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ceturtdaļfināla spēlē.

Sabiedrība Dons no Eirovīzijas konkursa Rīgā atgriezīsies šovakar

Dziedātājs Dons no Eirovīzijas konkursa Rīgā atgriezīsies šovakar, informē Latvijas delegācijas pārstāvji.