Kalējs: Darbiniekiem medicīnas nozarē Covid-19 krīzes apstākļos trūkst motivācijas, kas lielā mērā saistīta ar papildu finansējumu

Sabiedrība
LETA 23:40, 19.10.2021 0

Rīga, 19.okt., LETA. Darbiniekiem medicīnas nozarē Covid-19 krīzes apstākļos trūkst motivācijas, kas lielā mērā saistīta ar papildu finansējumu, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Šodienas jautājums" pauda Latvijas Slimnīcu biedrības (LSB) priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.



Rīga, 19.okt., LETA. Darbiniekiem medicīnas nozarē Covid-19 krīzes apstākļos trūkst motivācijas, kas lielā mērā saistīta ar papildu finansējumu, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Šodienas jautājums" pauda Latvijas Slimnīcu biedrības (LSB) priekšsēdētājs Jevgēņijs Kalējs.

Viņš norādīja, ka tieši finansiālais aspekts ir tas, kādu palīdzību medicīnas jomā strādājošie pašlaik sagaida no Veselības ministrijas (VM) un valdības puses.

Tāpat Kalējs atklāja, ka publiskā sektora medicīnas iestādēs pašlaik nav viegli piesaistīt jaunus darbiniekus, kas strādātu ar Covid-19 pacientiem, arī tādēļ, ka jau iepriekšējā Covid-19 viļņa laikā pagājušā gada beigās un šā gada sākumā novērota tendence, ka speciālisti no privātā sektoram uz darbu publiskajā pāriet nelabprāt. Turklāt privātā sektora medicīnas personāls ir vairāk pieradis darbam ar ambulatora pacientiem, nevis stacionētiem.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekle Ilze Kreicberga raidījumā uzsvēra, ka tieši viņas vadītajā iestādē labprāt sagaidītu darbiniekus ar, iespējams, ne tik augstu kvalifikācijas līmeni, kas varētu darboties, piemēram, māsas palīga pozīcijā, kā arī to, ka pārprofilēt ārstus no dažādām nodaļām ir ļoti sarežģīti.

Medicīnas nozares pārstāvji arī komentēja Krīzes vadības padomes (KVP) sēdē izstrādāto scenāriju par "lokdauna" ieviešanu līdz 15.novembrim. Kalējs uzsvēra, ka, viņa ieskatā, lēmums ir novēlots par diviem mēnešiem.

Arī Kreicberga LBS priekšsēdētāja apgalvojumam par lēmuma novēlotību piekrita, vienlaikus paužot, ka ļoti svarīgu lomu šajā gadījumā spēlēs ne tikai pats lēmums kā tāds, bet arī sabiedrības attieksme ierobežojumu ievērošanā.

Kā ziņots, Ministru kabineta ārkārtas sēdē trešdien plkst.15 lems par "lokdauna" ieviešanu līdz 15.novembrim. Īpaši stingru ierobežojumu ieviešanu valdības locekļi pamatojuši tieši ar faktu par lielo slimnīcu pārslodzi.

Tāpat ziņots, ka ārstniecības iestādēs pagājušajā diennaktī ievietoti 166 Covid-19 pacienti, bet 110 no tām izrakstīti, līdz ar to kopumā stacionēto Covid-19 pacientu palielinājies no 1114 līdz 1134, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ādažu poligonā notiks militārās mācības CAT 24

No šodienas līdz 4.maijam Ādažu militārajā poligonā notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadīto militāro mācību "CAT 24" aktīvā fāze, informē Nacionālie bruņotie spēki.

Sabiedrība Simtiem velosipēdistu Rīgā devušies «Kritiskās masas» velobraucienā

Rīgā šodien vairāki simti velobraucēju devušies tradicionālajā "Kritiskās masas" velobraucienā.

Sabiedrība Abu Meri sola rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%

Mēs nevaram atkāpties no solījuma rudenī samazināt recepšu zāļu cenu par 15-20%, sacīja veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sabiedrība Rīga stājas spēkā elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi

No šodienas Rīgā stājas spēkā koplietošanas elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumi.

Lasiet arī

Sports «Borussia» uzvar Čempionu līgas pusfināla pirmajā spēlē

Dortmundes "Borussia" futbolisti trešdien svinēja uzvaru pirmajā UEFA Čempionu līgas pusfināla mačā.

Sabiedrība Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem

Ceturtdiena būs saulaina un bez nokrišņiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sports «Hurricanes» un «Avalanche» sasniedz Stenlija kausa izcīņas otro kārtu

Karolīnas "Hurricanes" un Kolorādo "Avalanche" otrdien nodrošināja vietu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā.

Sabiedrība Rīgā sāks īstenot CO2 emisiju samazināšanas projektu

No šodienas Rīgas pašvaldība kopā ar vairākām citām Eiropas pilsētām piedalīsies "NetZero Pilot Cities" projektā ar mērķi veicināt CO2 emisiju samazināšanu pilsētā.