Pēkšņi miris Jaunās Vienotības Saeimas deputāts Ojārs Ēriks Kalniņš

Sabiedrība
LETA 22:29, 14.10.2021 0

Šodien miris Saeimas deputāts no partijas "Jaunā vienotība" Ojārs Ēriks Kalniņš, informē Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

 
Foto: LETA

"Viņa profesionalitāte, dziļās zināšanas, inteliģence, cilvēcīgums vienmēr paliks mūsu piemiņā," sociālajos tīklos raksta Mūrniece, "visdziļākā līdzjūtība tuviniekiem."

Mūrniece aģentūrai LETA atzīmēja, ka vēl šorīt Kalniņa dziļo zināšanu un erudīcijas dēļ viņa uzrunāja politiķi ierasties uz tikšanos Saeimā ar Igaunijas prezidentu Alaru Karisu, un deputāts neatteica un piedalījās šajā sanāksmē. Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka vēl tikko kopā ar Kalniņu vizītē apmeklēja Zviedriju, kur tika atzīmēta abu valstu diplomātisko attiecību atjaunošanas 30.gadadiena.

Līdzjūtības Kalniņa tuviniekiem izteicis arī Valsts prezidents Egils Levits, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un virkne citu Latvijas politiķu un amatpersonu. "Ojār, tavs devums paliek zelta burtiem Latvijas vēsturē ierakstīts," raksta Levits.

Kalniņš dzimis 1949.gada 22.oktobrī Minhenē, bēgļu nometnē, bet vēlāk kopā ar vecākiem nonācis Čikāgā, ASV.

ASV Kalniņš ieguvis augstāko izglītību filozofijā, vēlāk strādājis reklāmas aģentūrās. Pirms pārcelšanās uz Latviju bija Amerikas latviešu apvienības un Pasaules brīvo latviešu apvienības aktīvists.

1991.gadā Kalniņš sāka darbu Latvijas vēstniecībā ASV un 1993.gadā tika iecelts par vēstnieku ASV. 1999.gadā viņš beidza diplomāta gaitas un kļuva par Latvijas Institūta direktoru, ieņemot šo amatu līdz pat ieiešanai politikā.

2010.gadā Kalniņš ienāca politikā no partiju apvienības "Vienotība" un tika ievēlēts vairākos Saeimas sasaukumos. 2018.gadā Kalniņš no "Jaunās vienotības" saraksta tika ievēlēts arī 13.Saeimā, kur strādāja Ārlietu, Eiropas lietu un Publisko izdevumu un revīzijas komisijās.

Saeimā viņš tika ievēlēts no Rīgas vēlēšanu apgabala.

Kalniņš ir apbalvots ar Triju Zvaigžņu ordeni.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Kultūra Priekšlikumiem par atteikšanos no programmām krievu valodā trūkst pamatojuma

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšlikumiem atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā trūkst argumentēta pamatojuma, aģentūrai LETA pauda Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) valdes loceklis un radio "SWH" komercdirektors Filips Rubenis.

Sports Ostapenko iekļūst Madrides WTA 1000 turnīra astotdaļfinālā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālu.

Interesanti fakti Eksperts: šobrīd ceļošana grupās ir drošāka (+VIDEO)

Šādos kopīgos ceļojumos, ja vien cilvēks ir atvērts, viņš piedzīvo daudzas jaunas iepazīšanās.

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.