Latgalē armijai mācību laikā pazudis bezpilota lidaparāts

Sabiedrība
LETA 10:13, 21.09.2021 0

Latgalē militāro mācību "Namejs 2021" laikā armijai pazudis bezpilota lidaparāts, aģentūrai LETA apstiprināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera Leonīda Kalniņa preses virsniece Sandra Brāle.

 
Foto: LETA

Lidaparāts pazudis maršrutā Rēzekne - Gulbene 16.septembrī. Brāle skaidroja, ka tika pazaudēts lidaparāta signāls, tāpēc tā nolaišanās vieta nav zināma.

Pazudušais drons ir pelēkā krāsā. Tā garums ir 1,4 metri, spārnu izvērsums - 2,8 metri un svars - ap sešiem kilogramiem. Drons nebija bruņots, jo konkrētais lidaparāts paredzēts militāru uzdevumu atbalstam.

NBS aicina sēņotājus, mežstrādniekus un ikvienu apkārtnes iedzīvotāju pievērst uzmanību iepriekš neredzētiem priekšmetiem apvidū un lidaparāta atrašanās gadījumā zvanīt NBS pa tālruni 29258278 vai 28655676.

Jau ziņots, ka no 30.augusta līdz 3.oktobrim visā Latvijā norisinās Nacionālo bruņoto spēku militārās mācības "Namejs 2021", kuru mērķis ir pārbaudīt un pilnveidot vienību gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei gan patstāvīgi, gan arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa «Verde» otrā ēka

Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa "Verde" otrā ēka, informē biroju kompleksa attīstītāja "Capitalica Asset Management" pārstāvji.

Sabiedrība Valsts prezidenta kancelejas vadītāja no bijušā dzīvesbiedra saņēmusi 31000 eiro

Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Gunda Reire pērn no bijušā dzīvesbiedra, Saeimas deputāta, bijušā finanšu ministra Jāņa Reira (JV) saņēmusi ap 31 000 eiro, no kuriem 5960 eiro veido uzturlīdzekļi, liecina viņas amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Tērvetes parks kļūs apmeklētājiem pieejamāks (+VIDEO)

Sprīdītis kļuvis par dabas skaistuma atjaunošanas simbolu.

Lasiet arī

Pasaule Dānija plāno iesaukt armijā arī sievietes un pagarināt dienesta laiku

Dānija plāno palielināt jauniešu skaitu obligātajā karadienestā, iesaucot armijā arī sievietes un pagarinot dienesta laiku abiem dzimumiem no četriem mēnešiem līdz 11 mēnešiem, trešdien paziņoja premjerministre Mete Frederiksena.

Pasaule Puse vāciešu atbalsta obligātā karadienesta atjaunošanu

Aptuveni puse vāciešu atbalsta obligātā karadienesta atjaunošanu, liecina jauna aptauja.

Sabiedrība Virtuālais traumu simulators palīdzēs apmācīt militāros ārstus (+VIDEO)

Tas kļuva par pirmo Latvijas uzņēmuma vadīto konsorciju, kurš pieteicies Eiropas Aizsardzības fonda programmas grantam.

Sabiedrība Arī nākamajos VAD iesaukumos varētu rīkot obligāto atlasi

Pastāv liela iespējamība, ka arī nākamajos valsts aizsardzības dienesta (VAD) iesaukumos būs nepieciešams rīkot obligāto atlasi pēc nejaušības principa, atzina aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).