Petraviča: ierobežojumi aprūpes centros var tikt mazināti

Sabiedrība
VS.LV 21:08, 16.04.2021 0

Līdz ar saslimstības mazināšanos un situācijas stabilizēšanos sociālās aprūpes centros, labklājības ministre Ramona Petraviča atgādina, ka atbilstoši ministrijas vadlīnijām atsevišķi ierobežojumi var tikt mīkstināti, vienlaikus uzsverot, ka vislabāk situāciju savā iestādē pārzina un pamatotu lēmumu pieņem aprūpes centra vadītājs.

 
Foto: LETA

"Sociālās aprūpes centros dzīvojošie ilgu laiku pavadījuši karantīnas apstākļos, bez iespējas satikt savus tuviniekus un draugus. Šobrīd vairums aprūpes centros mītošo ir saņēmuši pirmo vakcīnas devu. Turklāt no Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētājas šonedēļ valdības sēdē teiktā izriet, ka aizsardzība pēc vienas "AstraZeneca" vakcīnas devas saņemšanas pielīdzināma efektam ko sniedz citu ražotāju divas devas. Tāpēc uzskatām, ka lokāli izvērtējot situāciju iespējams atvieglot Covid-19 ierobežojumus attiecīgajā sociālās aprūpes centrā."

Apmeklējumi ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās (SAC) ir atļaujami, ja SAC nav izsludināta karantīna, ja tuvinieks 14 dienu laikā nav uzturējies valstī, kas Slimību un profilakses kontroles centra mājaslapā publicēta kā valsts, uz kuru ir attiecināmi īpašie piesardzības un ierobežojošie pasākumi, nav bijis ciešā kontaktā ar COVID-19 infekcijas slimnieku vai cilvēku, kurš atrodas mājas karantīnā, un nav COVID-19 raksturīgo klīnisko simptomu (tai skaitā temperatūra). Nepieciešamības vai šaubu gadījumā aprūpes centrs aicināts konsultēties ar epidemiologu.

Atgādinām, ka vienā apmeklējuma reizē centrā mītošo var apciemot ne vairāk kā viena persona, izņemot, ja apmeklētāji ir vairāki vienā mājsaimniecībā dzīvojoši vienas ģimenes locekļi.

Labvēlīgos laika apstākļos ieteikts tikšanos organizēt SAC teritorijā, dārzā, lapenē, ievērojot 2 m distancēšanos.

Pirms apmeklējuma ir jāsazinās ar SAC vadību un jāvienojas par tikšanās iespēju un laiku.

Apmeklējuma laikā gan klientam, gan tuviniekam jānodrošina individuālo aizsardzības līdzekļu (maskas) un dezinfekcijas līdzekļu pieejamība, kā arī jāuzrauga to lietošana. Arī klāties tikšanās ilgumu nepieciešams iespējami saīsināt. Ja tikšanās tiek organizēta īpaši aprīkotā apmeklējumu telpā, kur iespējams sarunāties caur stiklu pa telefonu vai izmantojot citus tehniskus risinājumus, individuālie aizsardzības līdzekļi nav jālieto.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.

Pasaule Beļģija plāno piegādāt Ukrainai F-16 jau šogad

Beļģija plāno līdz 2024.gada beigām nodot Ukrainai vairākus ASV ražotos iznīcinātājus F-16, paziņoja Beļģijas premjerministrs Aleksandrs de Kro un aizsardzības ministre Ludivīna Dedondere.