Lielās talkas atklāšanas pasākums norisināsies tiešsaistē

Sabiedrība
LETA 15:56, 30.03.2021 0

Tiešsaistē 31.marta plkst.12 notiks Lielās talkas atklāšanas pasākums, kura laikā norisināsies lekcijas un diskusiju, aģentūru LETA informēja Lielās talkas rīkotāju pārstāve Jana Kralliša.

 
Foto: LETA

Pēc viņas paustā, pasākuma laikā Lielās talkas organizatori informēs par šī gada talkas galvenajiem mērķiem, plānoto norisi un jaunumiem. Paredzēta arī diskusija par sabiedrības līdzdalību, kā izšķirošu faktoru vides aizsardzībā un saglabāšanā.

Šogad Lielā talka Latvijā tiek rīkota 14.gadu pēc kārtas un Lielās talkas organizatori aicina ikvienu iesaistīties talkas aktivitātes. Neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, arī šogad 24.aprīlī talka notiks, ievērojot piesardzību un talkojot vienatnē, divatā un ģimenes talku formātā, vai arī atbilstoši aktuālajai situācijai talkas dienā.

Lielās talkas atklāšanā piedalīsies tās patrons Valsts prezidents Egils Levits, Lielās talkas vadītāja Vita Jaunzeme, organizatori, koordinatori, brīvprātīgo darba komanda un mediju pārstāvji. Tāpat paredzētas lektoru uzstāšanās, kuru mērķis ir raisīt diskusiju gan par vides jautājumiem, kā arī iedvesmot būt pozitīviem.

Pasākuma pirmajā daļā no plkst.12 līdz 12.20 notiks vides aktīvista un bijušā Pasaules dabas fonda direktora Uģa Rotberga lekcija par vides aizsardzības izaicinājumiem, cik būtiski saglabāt tīru vidi un Latvijas vietu pasaulē. No plkst.12.30 līdz 12.50 notiks lektores un iedvesmas treneres Elaines Brazila-Bērziņas lekcija par cilvēku iedvesmošanu un sakoptas vides ietekmi uz cilvēku, kā arī par to, cik būtiski pašreizējos apstākļos cilvēkiem būt iesaistītiem un domāt pozitīvi.

Savukārt pasākuma otrajā daļā no plkst.13 līdz 14 notiks diskusija "Sabiedrības līdzdalība, kā izšķirošs faktors vides aizsardzībā un saglabāšanā". Paredzēts, ka diskusijā piedalīsies Valsts prezidents, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP), AS "Latvijas valsts meži" komunikācijas daļas vadītājs Tomass Kotovičs, "Maxima Latvija" korporatīvais vadītājs un vadības komandas pārstāvis Jānis Vanags.

Tāpat diskusijā piedalīsies "Mežpils alus" mārketinga vadītāja Evita Dadzīte, Talsu novada Lielās Talkas koordinatore, pašvaldības vides speciāliste Aija Svarinska, sportists, biedrības "Jaunmārupe skrien!" valdes loceklis Uģis Kronbergs un Lielās talkas vadītāja Jaunzeme.

Pieslēgšanās pasākumam un reģistrēšanās notiks no plkst.11.30, savukārt tiešraidei varēs sekot līdzi Lielās talkas sociālā medija "Facebook" lapā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Sabiedrība Rītabuļļu pludmalē notiks talka Tatārijas salāta izplatības ierobežošanai

Piektdien, 21.jūlijā, Rīgā, Rītabuļļu pludmalē, notiks talka Tatārijas salāta izplatības ierobežošanai, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Sabiedrība Lielajā talkā piedalīsies teju visas Latvijas pašvaldības

Šogad lielajā talkā piedalīsies teju visas Latvijas pašvaldības, aģentūru LETA informēja Lielās Talkas sabiedrisko attiecību konsultante Ulrika Jefremova.