Apinis: ...protestēt pret muļķu pulciņu, kas šobrīd formāli vada Latvijas valsti

Sabiedrība
10:35, 06.03.2021 21

"Pasaules dienaskārtību nosaka psihopandēmija, nevis vīrusa pandēmija. Lēmumi attiecībā par vīrusa ierobežošanu ļoti reti ir medicīniski, bet parasti – politiski," ārsts Pēteris Apinis pauž savā rakstā "Latvijas Avīzē", atskatoties uz "gadu kovida zīmē".

 
Foto: LETA

"Šobrīd pasaulei ir tikai viena izeja – vakcinēties. Nekādi pārvietošanās, komunikācjas, tirdzniecības, ierobežojumi, kā arī maskošanās un valdības slavināšana nekādus mērķus nesasniegs.

Mani pārliecina Izraēlas valdības rīcība, vakcinējot savus iedzīvotājus, un jau šodien žurnālā “The Lancet” var izlasīt, ka vakcinācijas rezultāts nesaslimt ar Covid–19 vispār pārsniedz 94%. Izcili rezultāti. Izraēlā jau tūlīt tiks atcelti visi ierobežojumi, bet tie latvieši, kas vēlēsies gan siltumu, gan vakcinēties, lidos uz Telavivu, izolēsies labā viesnīcā ar izeju pie jūras un kā maksas pakalpojumu saņems Pfizer/BioNTech vakcīnu.

Latvijā vakcīnas pietiekamā daudzumā būs jūnijā, bet tad ļaudīm valdība ar savu haotisko rīcību būs iedvesusi paniku un bailes no vakcinēšanas. Tikai pateicoties Kariņam un viņa draugiem no superapmaksātā Vakcinācijas biroja, Latvijas iedzīvotāji dienu no dienas zaudē uzticību vakcinācijas procesam, un tiešām diez vai jūnijā pat 40% būs gatavi vakcinēties.

Mūsu valdība vakcīnas nav gādājusi muļķības, slinkuma vai ļaunprātības dēļ. Es neizslēdzu apzinātu ļaunprātību, jo nevakcinētus cilvēkus var turēt mājsēdē un komandantstundā, bet tajā pašā laikā šiverēt pa budžeta līdzekļiem, kā arī valstiski aizņemties naudu, ko būs jāatmaksā mūsu bērniem vai mazbērniem. Es neizslēdzu mērenu Krievijas maigās varas ietekmi, jo, iespējams, Latvijai nāksies iepirkt „Sputņik” vakcīnu, kas gan būs līdzvērtīgi kvalitatīva, manuprāt, pat ļoti kvalitatīva.

Kamēr nav vakcīnas, galvenai mantrai būtu jābūt – nepulcējieties slikti ventilētās telpās ilgāk par 15 minūtēm – un nelieniet svešiem ļaudīm tuvāk par diviem metriem iekštelpās. Ejiet ārā, sportojiet, kustieties un rūpējieties par savu imunitāti!

Staigājot jūras krastā, skrienot mežā braucot ar velosipēdu – neviens un nekad inficēties ar Covid–19 nevar. Valdība pulcēšanos ārtelpās nepieļauj nevis tādēļ, ka vīruss varētu izplatīties, bet tādēļ, ka sanāks ļaudis – protestēt pret to muļķu pulciņu, kas šobrīd formāli vada Latvijas valsti."

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (21)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Lasiet arī

Interesanti fakti Mežotnes Mazā pils sola lielisku koncertsezonu (+VIDEO)

Stāvais pilskalns ir lielākais Austrumzemgalē.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Ekonomika Tet izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī

Tehnoloģiju uzņēmums SIA "Tet" izsolēs piedāvās iegādāties īpašumus Daugavpilī un Ventspilī, liecina kompānijas publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis".

Ekonomika Baltijas valstīs degvielas cenas pagājušajā nedēļā pamatā samazinājās

Pagājušajā darba nedēļā Baltijas galvaspilsētās degvielas cenas samazinājās, izņemot benzīna cenu Rīgā, liecina aģentūras LETA apkopotie dati.