Šogad Latvijā Valentīndienu atzīmē aptuveni trešdaļa iedzīvotāju

Sabiedrība
LETA 15:37, 14.02.2021 1

Aptuveni trešdaļa jeb 32% Latvijas iedzīvotāju šogad atzīmē Vanentīndienu, liecina pētījumu kompānijas "Kantar" februāra sākumā veiktā iedzīvotāju aptauja.

 
Foto:

Puse no aptaujātajiem iedzīvotājiem norādījuši, ka Valentīndienu nesvinēs, savukārt atlikušie 18% atzīmēja, ka viņiem grūti pateikt.

Aptaujas dati liecina, ka iedzīvotāji vecuma grupā no 18 līdz 29 gadiem, mājsaimnieces vai mājsaimnieki, iedzīvotāji ar salīdzinoši augstākiem ienākumiem uz vienu ģimenes locekli salīdzinoši biežāk ir norādījuši, ka atzīmēs Valentīndienu.

Savukārt to, ka 14.februārī Valentīndienu neatzīmēs, salīdzinoši biežāk ir norādījušie ir 50 līdz 60 gadus veci iedzīvotāji, bezdarbnieki, nestrādājoši pensionāri, iedzīvotāji ar salīdzinoši zemākiem ienākumiem uz vienu ģimenes locekli, tie, kuri dzīvo vieni paši, kā arī Latgalē dzīvojošie.

Lielākā daļa no aptaujātajiem - 59% -, kuri norādīja, ka svētkus 14.februārī atzīmēs, minējuši, ka to plāno darīt, pagatavojot ēdienu svētku pusdienām vai vakariņām. Katrs otrais (51%) Valentīndienas atzīmētājs plāno dāvināt nelielas dāvaniņas, savukārt katrs ceturtais - skatīties romantisku filmu vai klausīties romantisku mūziku.

Neliela daļa - 2% - no tiem, kuri Valentīndienu atzīmēs, plāno, doties uz randiņu tiešsaistē, 6% ir norādījuši vēl kādu citu atzīmēšanas veidu, savukārt 4% vēl nebija izlēmuši, kā to atzīmēs.

Svētku pusdienas vai vakariņas salīdzinoši biežāk plāno pagatavot sievietes, savukārt skatīties romantisku filmu vai klausīties romantisku mūziku - 18 līdz 29 gadus veci iedzīvotāji.

"Kantar" aptauju veica laikā no šā gada 9. līdz 11.februārim, ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 800 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 60 gadiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Lasiet arī

Sabiedrība Valsts svētkos sabiedriskais transports un autostāvvietas Rīgā būs bez maksas

Valsts svētkos, 18.novembrī, Rīgas pilsētas sabiedriskais transports un autostāvvietas būs bez maksas.

Ekonomika Gaidot Valentīndienu, Latvijā aktīvi pērk 18+ preces

Šogad nedēļu pirms Valentīndienas ievērojama pircēju aktivitāte vērojama tehnoloģiju segmentā - par 100% kāpuši viedtālruņu, viedo pulksteņu un rokassprādžu pārdošanas apjomi, salīdzinot ar nedēļu iepriekš. Savukārt, salīdzinot ar pērnā gada attiecīgo periodu, šo pašu preču pārdošanas apjomi auguši par 30-50%, liecina tirdzniecības centra internetā 220.lv operatīvie dati.

Sabiedrība Svētku laikā Rīgā būs slēgta gājēju un velosipēdistu satiksme uz Vanšu tilta

Drošības apsvērumu dēļ svētku laikā Rīgā būs slēgta gājēju un velosipēdistu satiksme uz Vanšu tilta, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pāvalde.

Sabiedrība Rīgā sāksies Latvijas Republikas proklamēšanas 104.gadadienas svinēšana

Rīgā šodien sāksies Latvijas Republikas proklamēšanas 104.gadadienas svinēšana, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pāvalde.