Ikšķilē ledū ielūzuši vecāki kopā ar mazu bērnu. Kā viss beidzās? (+VIDEO)

Sabiedrība
LETA 08:40, 18.01.2021 1

Glābēji 17. janvārī saņēmuši vairākus izsaukumus uz ūdenstilpēm, pa kurām pastaigājušies cilvēki un ielūzuši ledū. Šādi izsaukumi bijuši gan Rīgā, gan Ikšķilē, kur ledū ielūza vecāki kopā ar mazu bērnu. Šajā gadījumā palaimējās, ka netālu atradās citi cilvēki, un viņi, riskējot ar savu veselību, palīdzēja ģimenei izkļūt no Daugavas ārā, vēsta LTV Ziņu dienests.

 
Foto: LETA

"Svētdien pulksten 14.07 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Ikšķilē, kur Daugavā bija ielūzuši cilvēki. Ierodoties notikuma vietā, VUGD palīdzība nebija nepieciešama, jo līdzcilvēki bija palīdzējuši un izcēluši cilvēkus no ūdens un viņi tika nodoti mediķu aprūpē.

Šis nebija vienīgais gadījums svētdien. Arī no Daugavas Rīgā tika novests malā cilvēks, un arī aizvadītajā dienā mēs saņēmām vairākus izsaukumus, kur arī nepilngadīgas personas atradās uz ledus. Par laimi, vakar šāda palīdzība nebija nepieciešama. Arī Krāslavas novadā, kur bija zemledus makšķernieks ielūzis ledū, viņš pats bija spējis tikt saviem spēkiem ārā.

Tā kā aicinājums iedzīvotājiem nedoties uz ūdenstilpju ledus, jo sniega kārta un kopumā ledus kārta, kas ir izveidojusies, ir ļoti nepastāvīga un bīstama. Tā kā lūgums ir arī pieskatīt bērnus un mājdzīvniekus un nedoties uz aizsalušām ūdenstilpēm," stāsta VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Pašlaik bērns, kurš kopā ar vecākiem ielūza ledū Ikšķilē, uzturas slimnīcā. Viņa veselības stāvoklis ir apmierinošs, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ierobežos elektroskrejriteņu novietošanu Vecrīgā

Nepareizi novietoti transportlīdzekļi pakalpojumu sniedzējam būs jāpārvieto nekavējoties.

Sabiedrība Atbalsta kriminālsoda pastiprināšanu par dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās

Saeimas Juridiskā komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem tiks pastiprināta kriminālatbildība par diskreditējošu dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās.

Sabiedrība Kļuvis zināms, kurš darbs ir pieprasītākais

Uz 10 pieprasītākajām vakancēm 2024.gada 1. ceturksnī kopumā pieteicās vairāk nekā 3500 darba meklētāju, liecina darba portāla CVMarket.lv jaunākā statistika.

Sabiedrība Bezpilota lidaparātiem Latvijā jābūt automātiskajiem atbildētājiem (+VIDEO)

Droniem, kas ir vieglāki par 250 g, būs jāatbilst jaunajiem drošības noteikumiem.

Lasiet arī

Ekonomika  Budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta

Latvija pietuvojusies "sarkanajai iezīmei" - Māstrihtas 3% no IKP robežai.

Ekonomika FM: 2024.gadā budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9%

Šajā gadā valdības budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta (IKP), pietuvojoties tuvu Māstrihtas 3% no IKP robežai, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā Latvijas Stabilitātes programmas projektā 2024.-2028.gadam, ko otrdien skata valdībā.

Pasaule Igaunija neplāno repatriēt valstī likumīgi dzīvojošus ukraiņu vīriešus

Igaunijas Iekšlietu ministrija neplāno repatriēt uz Ukrainu iesaucamā vecuma Ukrainas pilsoņus, kuri Igaunijā ieradušies likumīgi, paziņoja ministrijas pilsonības un migrācijas politikas nodaļas padomniece Anneli Viksa.