Rīgas domnieks Mičerevskis izstājas no "Latvijas Attīstībai"

Sabiedrība
LETA 19:54, 05.11.2020 1

Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis nolēmis izstāties no partijas "Latvijas Attīstībai" (LA), jo viņam neesot pieņemama partijas līderu aizkulišu tirgošanās, aizstāv "neveiksmīgi strādājošu ministri" - Ilzi Viņķeli (AP).

 
Foto: LETA

Mičerevskis sociālajos tīklos publicējis savu video uzrunu, kurā skaidro šī soļa iemeslus. Viņš izteicies, ka, stājoties partijā, neesot lolojis ilūzijas par to, ka politika ir godīga, taču neesot gaidījis, ka "būs tik liela savu interešu lobēšana un stādīšana augstāk pa valsts un tautas interesēm".

"Šodien redzot, ka krīzes laikā LA valdes locekļi un ietekmīgākie cilvēki nāk klajā ar viena cilvēka rakstītu paziņojumu, lai aizstāvētu neveiksmīgi strādājošu ministri, pretī ietirgojot papildus ietekmi šim vienam cilvēkam, esmu pieņēmis lēmumu, ka nevaru vairs būt šādas organizācijas biedrs," paziņojis Mičerevskis.

Viņam neesot pieņemams, ka Covid-19 krīzes laikā politiskās spēles un biznesa intereses "ir pāri cilvēku dzīvībām". Viņaprāt, LA ir godīgi un dedzīgi cilvēki, kuri tiekot izmantoti kā izkārtne partijas interešu lobēšanai.

Mičerevskis norādīja, ka, izstājoties no partijas, viņš turpinās strādāt kā Rīgas domes deputāts un arī turpmāk atbalstīs Rīgas mēru Mārtiņu Staķi (APP), kuram politiķis uzticoties.

Runas noslēgumā Mičerevskis aicināja arī citu partiju biedrus vairāk rīkoties pēc savas sirdsapziņas, nevis pakļauties "atsevišķiem kardināliem".

Partijas "Latvijas attīstībai" valdes priekšsēdētājs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP), reaģējot uz Mičerevska paziņojumu, sociālajos tīklos ierakstījis: "Māri, bijām taču sarunājuši šodien 16:00 tikties! Kaut kā neatbildi šodien uz ziņām."

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju Mičerevskis, startējot "Attīstībai/Par" - "Progresīvie" vienotajā sarakstā ar 64. numuru, tika ievēlēts kā septītais no kopumā 18 Rīgas domē ievēlētajiem šī saraksta deputātiem.

Kā ziņots, premjers Krišjānis Kariņš (JV) ir paudis neapmierinātību ar veselības ministres Viņķeles "tempu Covid-19 jautājumos". Viņš gan arī pats uzņemoties "pilnu atbildību" par to, ka neesot spiedis Viņķeli rīkoties ātrāk.

Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" līderi Pūce un Daniels Pavļuts pēc tam pauda kritiku par Kariņa nostāju Covid-19 krīzes laikā, tajā skaitā saistībā ar premjera izteikumiem par Viņķeli.

"Man mācīja, ka lielu krīžu vadībā principiāli ir paļauties uz ekspertiem, sadarboties komandā un komunicēt izlemtus jautājumus, nevis pretrunīgus apgalvojumus. Ļoti negribētos, ka pandēmijas pārvarēšanā mēs sāktu atkāpties no principiem. Īpaši no kuģa kapteiņa - premjera - puses," pauda AP līdzpriekšsēdētājs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Pūce.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ierobežos elektroskrejriteņu novietošanu Vecrīgā

Nepareizi novietoti transportlīdzekļi pakalpojumu sniedzējam būs jāpārvieto nekavējoties.

Sabiedrība Atbalsta kriminālsoda pastiprināšanu par dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās

Saeimas Juridiskā komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem tiks pastiprināta kriminālatbildība par diskreditējošu dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās.

Sabiedrība Kļuvis zināms, kurš darbs ir pieprasītākais

Uz 10 pieprasītākajām vakancēm 2024.gada 1. ceturksnī kopumā pieteicās vairāk nekā 3500 darba meklētāju, liecina darba portāla CVMarket.lv jaunākā statistika.

Sabiedrība Bezpilota lidaparātiem Latvijā jābūt automātiskajiem atbildētājiem (+VIDEO)

Droniem, kas ir vieglāki par 250 g, būs jāatbilst jaunajiem drošības noteikumiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Sociālo palīdzību varēs saņemt par apmēram 25% vairāk rīdzinieku nekā līdz šim

2024.gadā maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis būs 549 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā, kas ir par 68 eiro vairāk nekā pašlaik, un 384 eiro pārējām personām mājsaimniecībā.

Sabiedrība Rīgas ielās šogad iestādīs rekordlielu koku skaitu

Koki šoruden tiek stādīti dažādās apkaimēs - Āgenskalā, Iļģuciemā, Imantā, Vecmīlgrāvī, Dzirciemā, Mežaparkā, Bolderājā un Vecāķos.

Sabiedrība Ķirsis par situāciju ar pagaidu asfalta ieklāšanu Slokas ielā: neapmierinoši!

Rīgas mērs Vilnis Ķirsis (JV) kā neapmierinošu vērtē situāciju ar pagaidu asfalta ieklāšanu Slokas ielā, informēja mēra birojā.

Sabiedrība Rīgas domnieki lems par Mstislava Keldiša krūšutēla novākšanu Rīgas kanālmalā

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja nākamnedēļ plāno lemt par Mstislava Keldiša krūšutēla novākšanu.