Eiropa meklē Latvijas dzimumnoziedznieku! Policija lūdz steidzami palīdzēt

Sabiedrība
VS.LV 09:26, 27.10.2020 1

Divas minūtes - tas ir vidējais laika sprīdis, kādā Eiropas Savienībā policija saņem ziņojumu par dzimumnoziegumu, vai tā būtu izvarošana, seksuāla vardarbība vai uzbrukums. Šogad Noziedznieku aktīvās meklēšanas komandu Eiropas tīkla (ENFAST) ikgadējā Eiropas meklētāko noziedznieku kampaņā, kas tapusi sadarbībā ar Eiropas Policijas biroju Europol, ir likts uzsvars uz dzimumnoziedznieku meklēšanu. Līdz ar 19 citu dalībvalstu noziedzniekiem tiek meklēts arī Alvis Beketovs no Latvijas, informē Valsts policija.

 
Foto: Valsts policija

Ikviens var kļūt par dzimumnoziedznieka uzbrukuma upuri, tomēr sievietes un bērni cieš visbiežāk. Lai sekmētu dzimnoziedznieku ātrāku atrašanu un notveršanu, 19 valstis - Beļģija, Bulgārija, Horvātija, Kipra, Dānija, Somija, Francija, Vācija, Itālija, Latvija, Lietuva, Luksemburga, Malta, Nīderlande, Polija, Rumānija, Spānija, Zviedrija un Lielbritānija, piedalās kampaņā, izgaismojot pa vienam meklētākajam noziedzniekam no savas valsts. Visu šo noziedznieku fotogrāfijas ir aplūkojamas Eiropas Meklētāko noziedznieku mājaslapā.

Meklētāko noziedznieku vidū ir arī 1979. gadā dzimušais Alvis Beketovs no Latvijas. 2015.gadā viņš būdams alkohola reibumā veica seksuālu vardarbību pret nepilngadīgu personu. Par šo noziegumu Beketovs ir notiesāts ar brīvības atņemšanu uz 11 gadiem un ir izdots viņa Eiropas apcietināšanas orderis, pieprasot viņu apcietināt un nodot Latvijai ar mērķi izpildīt sodu. Beketovs izvairās no soda izciešanas un policijai nav zināma viņa pašreizējā atrašanās vieta.

"Nedrīkst izniekot laiku, palīdzi notvert šos noziedzniekus!" aicina policija.

"Kamēr Tu būsi izlasījis šo ziņu, kaut kur Eiropā būs izdarīts vismaz viens dzimumnoziegums. Nedrīkst izniekot laiku!

Ja atpazīsti kādu no šiem noziedzniekiem, esi viņu redzējis, zini viņa pašreizējo atrašanās vietu vai Tavā rīcībā ir cita noderīga informācija, Tu vari padarīt Eiropu drošāku. Mājaslapā eumostwanted.eu var anonīmi sniegt jebkādu informāciju par meklētajiem noziedzniekiem un tā tiks nodota attiecīgās valsts izmeklētājiem."

Jau iepriekš iedzīvotāju sniegtā informācija ir devusi rezultātus: kopš projekta sākuma 2016. gadā, tika aizturēts 91 noziedznieks, par kuriem informācija bija publicēta mājaslapā eumostwanted.eu. Vismaz 33 gadījumos noziedznieki tikuši notverti tieši pateicoties no sabiedrības saņemtajai informācijai.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atbalsta grozījumus par valsts valodas zināšanu arī citiem Krievijas pilsoņiem

Saeima šodien konceptuāli atbalstīja grozījumus Imigrācijas likumā, ar kuriem valsts valodas zināšanu prasību plānots piemērot vēl papildu dažiem tūkstošiem Krievijas pilsoņu.

Sabiedrība Maznodrošinātas mājsaimniecības azbestu saturošu šīferi var nodot bez maksas

Vides aizsardzības un reģionālā attīstības ministrijas (VARAM) kampaņas "Ļauj vecajam azbesta jumtam aizbraukt!" laikā trūcīgas un maznodrošinātas mājsaimniecības var nodot azbestu saturošu šīferi bez maksas, informē VARAM Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Sabiedrība Nosaukta summa, kāda nepieciešama patvertņu izveidošanai

Latvijā patvertņu un vietu, kur patverties, atjaunošanai vai izveidošanai indikatīvi būtu nepieciešami kā minimums 98 679 900 eiro, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) ziņojuma projekts valdībai.

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Lasiet arī

Pasaule Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu

Francijas prezidents Emanuels Makrons neizslēdz karavīru nosūtīšanu uz Ukrainu, ja Krievija pārraus Ukrainas frontes līniju un Kijiva lūgs šādu palīdzību.

Sabiedrība Skandāls Saeimā: deputāti sastrīdas, apspriežot padomju laika deportācijas

Saeimas sēdē atsevišķi deputāti šodien izpelnījās aizrādījumus par neatbilstošu izteikšanos saistībā ar padomju okupācijas laikā Latvijā veiktajām iedzīvotāju deportācijām jeb izsūtīšanām.

Sabiedrība Latvijā kļūs vēsākas, jaunnedēļ iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Kultūra Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli

Rīgā, 11.novembra krastmalā, veidos skulptūru ansambli "Laika upes liecinieki", paziņo Rīgas dome.