Notāre kopā ar uzņēmēju krāpusi vecus un nevarīgus cilvēkus; atkal būs tiesa

Sabiedrība
LETA 21:33, 19.09.2020 2

Tiesa oktobrī skatīs krimināllietu pret bijušo notāri Lailu Poriete un uzņēmēju Gintu Lazdiņu par vecu cilvēku apkrāpšanu, informēja tiesa.

 
Foto: LETA

Tiesas sēde bija plānota šonedēļ, bet, kā aģentūru LETA informēja Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētājas pārstāve Kristīne Denafa, tiesā neieradās apsūdzētā aizstāvis un krimināllietā cietusī. Nākamā tiesas sēde nozīmēta 15.oktobrī plkst.8.40.

Jau vēstīts, ka lieta vispirms tika skatīta Vidzemes priekšpilsētas tiesā, tad nonāca Rīgas apgabaltiesā, kas to nodeva atpakaļ jaunai izskatīšanai, bet tagad tā atkārtoti atgriezusies apgabaltiesā.

Prokuratūrā aģentūru LETA iepriekš informēja, ka notāre apsūdzēta par krāpšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, dokumentu viltošanu un viltotu dokumentu izsniegšanu.

Abas apsūdzētās personas savstarpēji vienojās krāpšanas ceļā iegūt svešu mantu, sagatavojot un panākot, ka cietušās personas paraksta dokumentus, kas rada viņām tiesiski nelabvēlīgas sekas.

Mantkārīgā nolūkā, lai atvieglotu krāpšanas izdarīšanu, pielietojot viltu un viešot uzticību, notāre ļaunprātīgi izmantoja savu dienesta stāvokli, sagatavojot un norādot cietušajām personām parakstīt notariālos aktus un dokumentus, nenolasot to saturu, neizskaidrojot to būtību, noteikumus un tiesiskās sekas.

Savukārt otra apsūdzētā persona krāpšanas nolūkā organizēja apsūdzētās notāres dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kontaktējoties ar cietušajām personām, paziņojot apsūdzētajai notārei dokumentu saturu, dokumentos iekļaujamos cietušajām personām neizdevīgos nosacījumus un informāciju par cietušo nekustamajiem īpašumiem.

Saskaņā ar apsūdzību, noziegumi izdarīti, izmantojot cietušo psihisko stāvokli, nespēju saprast un vadīt savu rīcību, nespēju saprast savas rīcības nozīmi, kā arī izmantojot cietušo redzes traucējumus, vecuma nevarību un juridisko zināšanu trūkumu.

Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2016.gada 9.maijā abiem apsūdzētajiem piesprieda 11 100 eiro naudas sodu katram.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (2)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Lasiet arī

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Interesanti fakti Aptauja: Latvijā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu

Latvijā kopumā 47% iedzīvotāju saskārušies ar agresīvu braukšanu, aģentūru LETA informēja apdrošināšanas kompānijas pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Kultūra Priekšlikumiem par atteikšanos no programmām krievu valodā trūkst pamatojuma

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšlikumiem atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā trūkst argumentēta pamatojuma, aģentūrai LETA pauda Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) valdes loceklis un radio "SWH" komercdirektors Filips Rubenis.

Sports Ostapenko iekļūst Madrides WTA 1000 turnīra astotdaļfinālā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālu.