Saeimas komisija spriedīs par atlīdzības reformu veselības nozarē

Sabiedrība
LETA 05:44, 30.06.2020 0

Rīga, 30.jūn., LETA. Šodien plkst.10 notiks Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde, kurā paredzēts spriest par atlīdzības reformu veselības nozarē. Piedalīties sēdē aicināti Veselības ministrijas, Finanšu ministr...


Rīga, 30.jūn., LETA. Šodien plkst.10 notiks Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde, kurā paredzēts spriest par atlīdzības reformu veselības nozarē. Piedalīties sēdē aicināti Veselības ministrijas, Finanšu ministrijas, Latvijas Ārstu biedrības, Latvijas Slimnīcu biedrības, Latvijas Lielo slimnīcu asociācijas pārstāvji. Pasākums notiks videokonferences formātā. Kā ziņots, Saeimas Sociālo un darba lietu komisija uztur prasību par līdzekļu paredzēšanu veselības aprūpes darbinieku atalgojuma paaugstināšanai, vēstulē tiesībsargam Jurim Jansonam norādījis komisijas priekšsēdētājs Andris Skride (AP), aģentūru LETA informēja Tiesībsarga birojā. Jansons vērsās tiesībsarga birojā, ka Satversmei neatbilst 2020.gadā paredzētais finansējums mediķu atalgojumam, jo neatbilst Veselības aprūpes finansēšanas likumā noteiktajam par mediķu atalgojuma paaugstināšanu par 20%. Skride pauda, ka komisija piekrīt tiesībsarga apsvērumiem. Vienlaikus arī komisija joprojām uztur prasību, veidojot gadskārtējo valsts budžetu paredzēt līdzekļus veselības aprūpes darbinieku darba samaksas paaugstināšanai atbilstoši likumā noteiktajam. Komisija norādīja, ka šī jautājuma risināšana daudzu gadu garumā ir ievilkusies un nav bijusi efektīva. Vēl joprojām pastāv disbalans starp vajadzību un ekonomiskām iespējām, skaidroja Skride. Politiķis pauda, ka komisija uzskata, ka spēkā esošā likumā ietvertā norma ir jāīsteno pilnībā un tādēļ komisija 30.jūnijā ir ieplānojusi tikšanos ar atbildīgajām ministrijām un ekspertiem, lai turpinātu meklēt risinājumu pastāvošajai problēmai veselības aprūpes nozarē, kas skar cilvēkresursu nodrošinājumu, kā arī veselības aprūpes pieejamību un kvalitātes nodrošināšanu. Veselības aprūpes finansēšanas likumā noteikts, kādam jābūt mediķu atalgojuma pieaugumam. Tomēr praksē atalgojumu nosaka likums par konkrētajam gadam apstiprināto valsts budžetu.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Sports Latvijas hokejisti pārliecinoši zaudē Zviedrijai (VIDEO)

Latvijas vīriešu hokeja izlase sestdien Ostravā pasaules čempionātā piektajā mačā ar 2:7 (0:2, 2:4, 0:1) zaudēja Zviedrijas valstsvienībai.

Sabiedrība Nākamgad Rīgā notiks Eiropas jauno zinātnieku saiets (+VIDEO)

Katru gadu nemainīgi četri pirmās vietas ieguvēji saņem 7000 eiro lielu naudas balvu.

Sabiedrība Saudzēsim Latvijas nēģus: līdz jūlijam makšķerēt aizliegts (+VIDEO)

Baltijas jūrā ietekošās upes ar to baseiniem ir nozīmīgākās nārstošanas vietas.

Ekonomika Dzīvokļu piedāvājums Rīgā aprīlī samazinājies par 6%

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, aprīlī dzīvokļu pārdošanas piedāvājums Rīgā samazinājies par 6%, bet piedāvājumu skaits Rīgas lielākajos mikrorajonos samazinājās par 7%, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Arco Real Estate" jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.