Daugavpils centrā uziet marihuānas audzētavu

Sabiedrība
LETA 17:02, 18.06.2020 0

Daugavpilī jūnijā sākumā kādā īpašumā pilsētas centra teritorijā likumsargi uzgājuši marihuānas audzētavu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes speciāliste Lāsma Kursīte.

 
Foto: Valsts policija

Audzētava atrasta, iepriekš sāktā kriminālprocesā veicot telpu pārbaudi. Tika aizturēta arī aizdomās turamā persona. Kopā kratīšanas rezultātā izņemti 178 marihuānas augiem līdzīgi stādi, aptuveni 53 kilogrami marihuānai līdzīgu augu neizžāvētā veidā un vairāk nekā septiņi kilogrami izžāvētas marihuānas, stāstīja Kursīte.

Viņa norādīja, ka precīzi izņemto vielu sastāva un daudzuma noteikšanai kriminālprocesā ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Aizdomās turamajai personai, kura iepriekš bija nonākusi policijas redzeslokā, draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 253.panta 1.daļas.

Saskaņā ar to par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sabiedrība Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta

Pirmssvētku piektdiena Latvijā būs silta, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Lasiet arī

Kriminālziņas «Biju vienā Rīgas policijas iecirknī un man radās jautājums...»‎ (+VIDEO)

Premjera partija nevar uzturēt kārtību tiesībsargājošo iestāžu darbā.

Sabiedrība Valsts policijas priekšniekam piešķirs ģenerāļa pakāpi

Valdība drīzumā plāno lemt par ģenerāļa pakāpes piešķiršanu Valsts policijas (VP) priekšniekam Armandam Rukam, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavotais rīkojuma projekts.

Kriminālziņas Policija aiztur vairākus skinhedus - neonacistus (FOTO)

Valsts policija sadarbībā ar Valsts drošības dienestu (VDD) šodien aizturējusi vairākus skinhedus, kuri tiek turēti aizdomās par nacistiskās Vācijas genocīda, noziegumu pret cilvēci un mieru vai kara noziegumu publisku slavināšanu, kā arī par darbību veikšanu, kas vērstas uz rasu naida izraisīšanu, informēja Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Kriminālziņas Valsts policija noķērusi vairāk nekā pustūkstoti pārkāpēju

Rīga, 20.apr., LETA. Atļautā braukšanas ātruma kontroles maratona laikā Valsts policija piektdien ir noķērusi vairāk nekā pustūkstoti pārkāpēju, informēja Valsts policija.