Opozīcija pārmet Kariņam izvairīšanos informēt par Covid-19 iepirkumiem

Sabiedrība
LETA 19:43, 07.06.2020 1

Opozīcija Saeimā iesniegtā pieprasījumā pārmet Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) "izvairīšanos sniegt pieprasīto informāciju" saistībā ar izpildvaras veiktajiem iepirkumiem Covid-19 krīzes laikā.

 
Foto: LETA

Pieprasījums Kariņam sagatavots uz apmēram 13 lappusēm ar 48 sīkākiem pieprasījumiem un pamatjautājumiem.

Pieprasījumu iesnieguši Saeimas deputāti Ivars Zariņš (S), Uldis Augulis (ZZS), Armands Krauze (ZZS), Vitālijs Orlovs (S), Jānis Tutins (S), Jānis Krišāns (S), Ivans Klementjevs (S), Valērijs Agešins (S), Edgars Kucins (S) un Jūlija Stepaņenko.

Deputāti apgalvo, ka no atbildēm uz iepriekšējo pieprasījumu Kariņam nav bijis iespējams pārliecināties par iepirkumu patiesajiem apstākļiem. Parlamentārieši norāda, ka tas vēl vairāk pastiprinot bažas, ka iepirkumi nav veikti atbilstoši, un, "iespējams, īstenojot koruptīvas darbības".

Opozīcijas pārstāvji prasa arī Aizsardzības ministrijai un Veselības ministrijai iesniegt deputātiem dokumentus saistībā ar veiktajiem iepirkumiem. Tajā skaitā parlamentārieši vēlas uzzināt, kuri uzņēmumi izteica gatavību piedalīties iepirkumu veikšanā.

Deputāti arī prasa pamatot, kā tika izvērtēts, ka piegādātāji atbilst nepieciešamajiem standartiem. Tāpat parlamentārieši prasa nosaukt atbildīgās amatpersonas par pieņemtajiem lēmumiem.

Kā ziņots, veselības ministre Ilze Viņķele (AP) iepriekš atzina, ka ir vairāki signāli, ka kāda daļa no iepriekš piegādātajām medicīniskajām aizsargmaskām, iespējams, neatbilst solītajai kvalitātei.

Tomēr vienlaikus politiķe mudināja apzināties, ka "tā izvēle ir nevis starp perfekti noformētu, brīnišķīgu, 100% uzticamu un sertificētu masku un nedrošām maskām, bet starp maskām, kuras principā var nopirkt, un nekādām maskām".

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (1)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Lasiet arī

Sabiedrība KNAB atsevišķu Saeimas deputātu braucienā uz Ķīnu pārkāpumus nesaskata

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis pārkāpumus pārbaudē par atsevišķu Saeimas deputātu braucienu uz Ķīnu.

Sabiedrība Saeima apstiprinājusi “zaļo koridoru” inovācijām

Likumā tiek noteikts, ka prioritāros projektus izvērtē prioritārā kārtībā un termiņā.

Sabiedrība «Vai drīkst Daugavpili saukt par Daugavpils tautas republiku?» (+VIDEO)

Mediju projektu finansēšanu no Sabiedrības integrācijas fonda līdzekļiem kritizējuši Saeimas deputāti.

Sabiedrība Ar likumu aizliegts Krievijas un Baltkrievijas graudu imports Latvijā

Ministru kabinetam uzdots izdot noteikumus, tajos norādot lauksaimniecības un lopbarības produktus, kurus imports Latvijā no Krievijas un Baltkrievijas ir aizliegts.