Baltijas premjeri: Starpvalstu satiksme atjaunota, modrība jāsaglabā (+VIDEO)

Sabiedrība
LETA 14:46, 15.05.2020 0

Trīs Baltijas valstu starpā ir atjaunota starpvalstu satiksme, tomēr valstīm ir jāsaglabā modrība, cīnoties pret Covid-19 pandēmiju, to kopīgā uzrunā sabiedrībai uzsvēruši Baltijas valstu premjerministri.

 

Video uzrunā Lietuvas premjers Sauļus Skvernelis norādīja, ka Baltijas valstis ir pirmās trīs valsts Eiropas Savienībā (ES), kas atjaunojušas savstarpējo satiksmi.

Taču viņš uzsvēra, ka ir nepieciešams saglabāt modrību un sargāt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas robežas. "Kopā sargāsim mūsu drošību," Skvernelis sacīja visās trīs Baltijas valstu valodās.

Savukārt Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) norādīja, ka no piektdienas Baltijas valstis atkal tiek apvienotas kopējā telpā, pateicoties tam, ka Baltijas valstu valdības un sabiedrības spēj savstarpēji labi sadarboties.

Igaunijas premjers Jiri Ratass uzrunā izcēla iedzīvotāju kopējās pūles, kontrolējot Covid-19 izplatību. "Tāpēc mēs tagad varam spert nākamo soli ceļā uz mūsu ierasto ikdienas dzīvi un atkal brīvi ceļot starp mūsu valstīm," sacīja Ratass, aicinot visus palikt veseliem.

Jau ziņots, ka kopš pusnakts Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstspiederīgie un personas ar uzturēšanās atļaujām var brīvi ceļot starp visām trim Baltijas valstīm, neievērojot 14 dienu pašizolāciju. Ceļotājiem gan jāatceras, ka katrā Baltijas valstī Covid-19 pandēmijas dēļ ir noteikti dažādi ierobežojumi.

Minētā Baltijas valstu vienošanās par iedzīvotāju braucieniem neietekmē citu valstu noteiktos ieceļošanas ierobežojumus Latvijas valstspiederīgajiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Pasaule Tusks: Polija tērēs 2,3 miljardus eiro austrumu robežas stiprināšanai

Polija tērēs vairāk nekā 2,3 miljardus eiro savas austrumu robežas stiprināšanai, sestdien pavēstīja premjerministrs Donalds Tusks.

Pasaule Slovākijas veselības ministre: prognozes par Fico veselību ir pozitīvas

Prognozes par atentātā sašautā Slovākijas premjerministra Roberta Fico veselību ir pozitīvas, sestdien sacīja Slovākijas veselības ministre Zuzana Dolinkova.

Veselība Nords: Gaidāmā karstuma dēļ skrējējiem jābūt piesardzīgiem

Rīgas maratons sestdien ir atklāts godam, taču svētdien gaidāmā karstuma dēļ skrējējiem jābūt piesardzīgiem, aģentūrai LETA uzsvēra maratona direktors Aigars Nords.

Sabiedrība Kamēr daļā Latvijas gaidāms negaiss, Austrumlatvijas mežos pieaug ugunsbīstamība

Šonakt un svētdien daļā Latvijas gaidāms pērkona negaiss, bet tikmēr valsts austrumos mežos ir augsta ugunsbīstamība, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognoze.