Sēru vēsts. Mūžībā devies izcilais ārsts Voldemārs Lejiņš (+FOTO)

Sabiedrība
10:35, 06.05.2020 0

Mūžībā devies izcilais ārsts un populārais ginekologs Voldemārs Lejiņs, kuru mēdza saukt par mēģeņu bērnu tēvu – viņš bija pazīstams kā medicīniskās apaugļošanas aizsācējs Latvijā, ziņo ģimene.

 

Mūsu mīļais vīrs, visumīļākais tētis, izcilais ārsts, uzticamais draugs, vislabākais sievastēvs, aizrautīgais golferis Voldemārs Lejiņš ir devies citur, lai mūs visus sargātu no tās puses, priecātos par mūsu veiksmēm un reizi pa reizei pasmietos kopā ar mums par labu joku!» teikts viņa meitas Elīnas Lejiņas-Kairišas ierakstā Facebook.

Dr. Voldemārs Lejiņš ir viens no klīnikas EGV dibinātājiem. 1998. gadā izveidotā ārstniecības iestāde par savu galveno uzdevumu noteica nodrošināt pacientiem reproduktīvās veselības aprūpi un sniegt iespēju kļūt par vecākiem tiem, kas saskaras ar neauglības diagnozi. Dr. Voldemārs Lejiņš bija pirmais ginekologs Latvijā, kas 1995. gadā Latvijas Ģimenes centrā pirmais veica ārpusķermeņa apaugļošanas operāciju (IVF). Savas zināšanas ārsts papildinājis ASV, Kanādas, Spānijas, Francijas un citu valstu klīnikās.

Par īpaši nozīmīgu devumu Latvijas medicīnā un medicīnas zinātnes attīstībā Dr. Voldemārs Lejiņš 2008. gada 4.maijā tika iecelts par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku.


Foto: LETA
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Sabiedrība Mūžībā aizsaukta rakstniece Inguna Bauere

Mūžībā devusies rakstniece Inguna Bauere, sēru vēsti sociālajos tīklos pavēstīja grāmatizdevēja, apgāda "Zvaigzne ABC" īpašniece Vija Kilbloka.

Kriminālziņas Rīgas Zooloģiskā dārza kamieļu aplokā gājis bojā dzīvnieku kopējs

Ceturtdien neilgi pirms plkst.15 Rīgas Zooloģiskajā dārzā kamieļu aplokā letāli ievainots dzīvnieku kopējs, informēja Rīgas Zooloģiskajā dārza pārstāvji.

Kultūra Miris dzejnieks un žurnālists Viktors Avotiņš

Sestdien 76 gadu vecumā miris dzejnieks un žurnālists Viktors Avotiņš, liecina informācija Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētnieku uzturētajā vietnē "literatura.lv".

Sports Miris bijušais basketbolists un Saeimas deputāts

Piektdien 80 gadu vecumā miris bijušais basketbolists un Saeimas deputāts Kārlis Strēlis, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).