Deputāti spriedīs par attālinātā mācību procesa norisi

Sabiedrība
LETA 02:42, 01.04.2020 0

Rīga, 1.apr., LETA. Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija šodien sēdē spriedīs par izglītības iestāžu darbību ārkārtējā situācijā attālinātā mācību procesā. Komisijas sēde sāksies plkst.10 un norisināsies at...


Rīga, 1.apr., LETA. Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija šodien sēdē spriedīs par izglītības iestāžu darbību ārkārtējā situācijā attālinātā mācību procesā. Komisijas sēde sāksies plkst.10 un norisināsies attālināti videokonferences formātā. Sanāksmē piedalīsies Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas un reģionu skolu pārstāvji. Kā ziņots, Latvijā jau otro nedēļu mācības skolās notiek attālināti, turklāt izglītības ministre Ilga Šuplinska (JKP) LTV ir atzinusi, ka attālinātās mācības Latvijas vispārizglītojošajās un profesionālajās skolās ieilgs, un, iespējams, klātienes mācību režīms šosezon nemaz netiks atjaunots un daļai skolēnu šogad varētu izpalikt arī centralizētie eksāmeni. Tikmēr no 6.aprīļa televīzijas kanāli "ReTV" un "Sportacentrs.com" pārraidīs izglītojamajiem paredzētu saturu un kļūs par izglītojošiem kanāliem "Tava klase", žurnālistus informēja Šuplinska. No 6.aprīļa virszemes televīzijā tiks radīts saturs skolēniem no 1. līdz 4.klasei, bet no 14.aprīļa - skolēniem, kas mācās 5. un 6.klasē. Iespējams, vēlāk saturs taps arī 9. līdz 12.klašu skolēniem. Kā ziņots, no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni aizliegumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Ārkārtējās situācijas laikā arī mācības Latvijas skolās tiek organizētas attālināti. Tiek pieļauts, ka ārkārtējās situācijas laiks tiks pagarināts arī pēc 14.aprīļa uz trim mēnešiem.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Otrdiena Latvijā gaidāma saulaina, taču ne pārāk silta

Otrdien lietus Latvijā būs mitējies un gaidāms saulains, taču ne pārāk silts laiks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Ukrainas pilsoņiem piešķirtas četras stipendijas

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) aprīlī piešķīris četras stipendijas radošo stipendiju programmā Ukrainas pilsoņiem 7200 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

Sabiedrība Alkohola iegādes vecuma palielināšanu varētu neattiecināt uz alu, sidru un vīnu

Atsevišķi deputāti varētu rosināt nemainīt pašlaik noteikto 18 gadu vecumu attiecībā uz alus, sidra un vīna iegādi, tādējādi plānoto 20 gadu ierobežojumu attiecinot tikai uz stiprākiem alkoholiskajiem dzērieniem.

Sabiedrība Viens no saspīlējuma iemesliem sabiedrībā ir sociālās atmiņas jautājumi

Viens no galvenajiem saspīlējuma iemesliem Latvijas sabiedrībā ir vairāki sociālās atmiņas jautājumi, piemēram, par Otro pasaules karu un padomju okupāciju, norādīts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotajā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Lasiet arī

Sabiedrība Otrdienas rītā iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Otrdienas rītā vilciena tehnisku iemeslu dēļ iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, tviterī informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Kultūra Policija: Eirovīzijas faniem nav jāraizējas par drošības situāciju Malmē

Eirovīzijas dziesmu konkursa faniem nevajadzētu bažīties par drošību Malmē, lai gan saspīlējums sabiedrībā ir liels saistībā ar karu Gazas joslā, paziņojusi Zviedrijas Policijas pārvalde.

Ekonomika Vidzemes plānošanas reģions attīstīs ekonomiku kopā ar Augstskolu (+VIDEO)

Noteikti septiņi viedās specializācijas prioritārie tautsaimniecības sektori.