Kariņš dosies Dānijā pārrunāt Misānes situāciju

Sabiedrība
LETA 10:22, 29.01.2020 0

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) piektdien, 31.janvārī, dosies darba vizītē uz Dānijas galvaspilsētu Kopenhāgenu, kur viņš ar Dānijas amatpersonām pārrunās apcietinātās Kristīnes Misānes situāciju un vairākus citus jautājumus, aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

 
Foto: LETA

Tikšanās laikā ar premjerministri Fredriksenu Kariņš plāno pārrunāt abu valstu divpusējās attiecības un lūgt pievērst īpašu uzmanību par Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) it kā pastrādātiem noziegumiem apsūdzētās un Dānijā apcietinātās Misānes lietai, aicinot abu valstu tiesībsargājošās iestādes uz sadarbību.

Kariņš ar Dānijas kolēģi arī plāno pārrunāt Latvijas un Dānijas ekonomisko sadarbību un iespējas to paplašināt, kā arī reģiona drošības un Eiropas Savienības aktuālos jautājumus, tostarp Eiropas Zaļo kursu un nākamo Eiropas Savienības daudzgadu budžetu. Paredzēts, ka Kariņš kopā ar Fredriksenu apmeklēs nākotnes enerģētikas risinājumu laboratoriju "Energy Lab Nordhavn".

Vizītes laikā Ministru prezidents plāno apmeklēt arī bezpeļņas publiskās-privātās partnerības organizāciju "State of Green", lai iepazītos ar Dānijas klimata politiku, tostarp pieredzi vēja enerģijas izmantošanā. Dānija šajā jomā ir vadošā valsts pasaulē, jo 47% no tās kopējās patērētās elektroenerģijas tiek saražota no vēja enerģijas, norādīja Sabajevs.

Ministru prezidentam arī paredzētas intervijas Dānijas laikrakstiem "Berlingske" un "Jyllands-Posten", kā arī tikšanās ar latviešu diasporas pārstāvjiem Dānijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija atsaka patvērumu savulaik raķešu objektā dienējošam Krievijas pilsonim

Latvija atteikusi patvērumu savulaik slepenā raķešu karaspēka objektā dienējošam Krievijas pilsonim, kuram it kā draudot nosūtīšana karošanai uz Ukrainu.

Sabiedrība Rosina arī tiesnešiem prasīt pielaidi valsts noslēpumam

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un Tieslietu ministrija (TM) rosina arī ar valsts drošību saistītu krimināllietu skatošiem tiesnešiem prasīt saņemt pielaidi valsts noslēpumam.

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Sabiedrība Latvijā pareizticīgie svin Lieldienas

Šodien Latvijā tiek svinētas pareizticīgo Lieldienas.

Lasiet arī

Sabiedrība Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sports Ungārijas un Slovēnijas hokejisti atgriežas augstākajā divīzijā (VIDEO)

Ungārijas un Slovēnijas vīriešu hokeja izlases sestdien nodrošināja atgriešanos pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

Sabiedrība Rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas

Labklājības ministrija (LM) rosina ieviest papildu atbalstu pie daudzbērnu vecāku vecuma pensijas no valsts pamatbudžeta, paredz ministrijas izstrādātie priekšlikumi, kurus otrdien, 7.maijā, skatīs valdība.

Sports Švjonteka Madrides turnīra finālā uzvar Sabaļenku (VIDEO)

Polijas tenisiste Iga Švjonteka sestdien Madrides "WTA 1000" finālā pasaules vadošo tenisistu duelī uzvarēja baltkrievieti Arinu Sabaļenko.