Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā atklās diskusiju ciklu "Revīzija 1990-2020"

Sabiedrība
LETA 02:49, 28.01.2020 0

Šodien Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā, notiks diskusija "Daudzbalsības izaicinājumi. Sabiedrība pārejā no totalitārisma uz demokrātiju (1990-2020)", aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Astrīda Burbicka.



Līdz ar šo pasākumu muzejs aizsāks jaunu diskusiju ciklu. Pēc Burbickas teiktā, diskusiju cikls "Revīzija 1990-2020" notiek muzeja pasākumu programmas "Demokrātijas (at)dzimšana 1920-1990-2020" ietvaros, atzīmējot divas nozīmīgas gadskārtas Latvijas demokrātijas vēsturē - pirmā brīvi ievēlētā parlamenta sasaukšanu 1920.gada 1.maijā un valsts neatkarības atjaunošanu 1990.gada 4.maijā.Cikla pirmajā pusē žurnālists Māris Zanders vadīs četras diskusijas par norisēm sabiedrībā, politikas praksi, ekonomiskā modeļa maiņu un Latvijas ārpolitikas izvēlēm pēdējo 30 gadu laikā.Plānots, ka diskusijas dalībnieku vidū būs gan pārmaiņu aktīvi līdzveidotāji 1990.gados, gan arī pētnieki un analītiķi - politologs, Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens, žurnālists Juris Kaža, Latvijas Tautas frontes līderis Dainis Īvāns un žurnālists Igors Vatoļins.Kā norāda Burbicka, līdz ar fundamentālām politiskās un ekonomiskās sistēmas pārmaiņām pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas būtiski mainījies arī sabiedrības funkcionēšanas modelis."No totalitāras sabiedrības, kuru mēģināja veidot kā centralizēti un birokratizēti vadītu ļaužu kopumu, strauji bija jāpārtop par pašorganizētu, uz līdzdalību vērstu demokrātisku sabiedrību. Kardināli mainījusies arī publiskās komunikācijas telpa, kur valsts diktētā "pareizā viedokļa" monopolu aizstājusi daudzbalsība - dažādu sociālo, politisko un etnisko grupu balsis, to viedokļu līderi," diskusiju cikla tematus iezīmē muzeja pārstāve.Šodien gaidāmajā diskusijā plānots runāt par to, kā mainījusies sabiedrības grupu līderu un autoritāšu loma, par radošās inteliģences ietekmi uz diskursa maiņu, par viedokļu paušanas kanāliem un citiem tematiem.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīkos Salacas upes krastu sakopšanas talku

Sestdien, 11.maijā, makšķerēšanas klubs "Salackrasti" rīkos talku, kurā plānots sakopt Salacas upes krastus.

Sabiedrība Otrdiena Latvijā gaidāma saulaina, taču ne pārāk silta

Otrdien lietus Latvijā būs mitējies un gaidāms saulains, taču ne pārāk silts laiks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Ukrainas pilsoņiem piešķirtas četras stipendijas

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) aprīlī piešķīris četras stipendijas radošo stipendiju programmā Ukrainas pilsoņiem 7200 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VKKF pārstāve Ilona Skuja.

Sabiedrība Alkohola iegādes vecuma palielināšanu varētu neattiecināt uz alu, sidru un vīnu

Atsevišķi deputāti varētu rosināt nemainīt pašlaik noteikto 18 gadu vecumu attiecībā uz alus, sidra un vīna iegādi, tādējādi plānoto 20 gadu ierobežojumu attiecinot tikai uz stiprākiem alkoholiskajiem dzērieniem.

Lasiet arī

Kultūra Ventspils teātra nams "Jūras vārti" svin radošuma 15 gadus (+VIDEO)

Kultūras centrs piedāvā koncertus, izrādes un izstādes.

Sabiedrība Otrdienas rītā iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Otrdienas rītā vilciena tehnisku iemeslu dēļ iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, tviterī informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Kultūra Policija: Eirovīzijas faniem nav jāraizējas par drošības situāciju Malmē

Eirovīzijas dziesmu konkursa faniem nevajadzētu bažīties par drošību Malmē, lai gan saspīlējums sabiedrībā ir liels saistībā ar karu Gazas joslā, paziņojusi Zviedrijas Policijas pārvalde.