"Latvijas Krievu savienība" šodien rīkos gājienu Rīgā

Sabiedrība
LETA 14:43, 05.12.2019 0

Partija "Latvijas Krievu savienība" (LKS) kopā ar Krievu skolu atbalsta štābu šodien plkst.19 rīkos gājienu no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ēkas uz Brīvības pieminekli, lai aizstāvētu izglītības pieejamību krievu valodā, liecina informācija partijas tīmekļa vietnē.

 
Foto: LETA

LKS līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs norādīja, ka parasti protestus rīkojot sestdienās, tomēr šoreiz partija izvēlējusies darba dienu, lai cilvēki varētu pievienoties pulcēšanās vietā pēc darba.

Pulcēšanās notiks pie IZM plkst.18.30 un ilgs līdz plkst.19. Politiķis skaidroja, ka protestētājiem līdzi būs lukturīši, tiks ieslēgti tālruņu ekrāni, "veidojot gaismas straumi, lai kliedētu tumsu". "Mēs sākam gājienu no "tumsas" ministrijas - izglītības ministrijas un dodamies uz brīvību - līdz Brīvības piemineklim, "sacīja Mitrofanovs.

Pēc politiķa teiktā, pie Brīvības pieminekļa notiks parakstu vākšana, vēršoties pie Eiropas Savienības (ES) vadības ar prasību ietekmēt Latvijas varas iestādes krievu izglītības jautājumā. Paraksti tiks pievienoti petīcijai, kuru idejas aizstāvji plāno iesniegt Eiropas Parlamentam (EP).

Partijas tīmekļa vietnē pausts, ka Krievija vairākkārt ir piesaistījusi ANO, ES, Eiropas Padomes cilvēktiesību struktūru uzmanību "Latvijas varas iestāžu diskriminējošajai politikai valodas jomā". Partija arī norādīja, ka Krievijas Valsts dome ir pieņēmusi paziņojumu par ekonomiskiem pasākumiem pret Latviju saistībā ar notiekošo izglītības reformu un Maskava "ir apsolījusi darīt visu iespējamo, lai ievērotu Latvijā krievvalodīgo tiesības saņemt izglītību krievu valodā".

Kā ziņots, LKS līdere, EP deputāte Tatjana Ždanoka iepriekš norādījusi, ka Latvijas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem ir jāpierāda, ka viņi ir daļa no valsts sabiedrības un ar viņu interesēm ir jārēķinās. "Pretējā gadījumā kopienu ik gadu sagaidīs arvien jauni ārprātīgi uzbrukumi no nacionālistu puses," publikācijā pauda politiķe.

Iepriekš vēstīts, ka politiskā līmenī ir aktualizēts jautājums par plašāku vai pilnīgu pāreju uz mācībām latviešu valodā.

Patlaban sākta pakāpeniska pāreja uz mācībām valsts valodā vidusskolās, vienlaikus palielinot latviešu valodas proporciju arī citos izglītības posmos.

Iepriekšējais LKS organizētais protesta gājiens notika 5.oktobrī, kad no Rātslaukuma uz valdības ēku devās ap 600 cilvēku ar mērķis aizstāvēt izglītību krievu valodā Latvijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos

Sestdienas vakarā uz Tallinas šosejas pie Ādažiem neliela lidmašīna veikusi avārijas nosēšanos, apstiprināja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) operatīvo situāciju vadītājs Aivis Vincevs.

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Sabiedrība Svētdien debesis pakāpeniski aizklās mākoņi

Nedēļas pēdējā dienā debesis virs Latvijas pakāpeniski aizklās mākoņi un kļūs par pāris grādiem vēsāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība KM: Saziņa latviešu valodā norisinās pēc būtības oficiālos gadījumos

Saziņa tikai vai pārsvarā latviešu valodā valstī pēc būtības norisinās oficiālos gadījumos - mācību iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, darbā apspriežu un sanāksmju laikā, kā arī veselības aprūpes iestādēs, secināts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Lasiet arī

Sabiedrība Kā Daugavpils palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Daugavpilī ir vairāk nekā 9 tūkstoši cilvēku ar invaliditāti.

Pasaule Financial Times: Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus Eiropā

Eiropas valstu izlūkdienesti brīdinājuši savu valstu valdības, ka Krievija gatavo sabotāžas un diversijas aktus visā Eiropā, vēsta britu laikraksts "Financial Times", atsaucoties uz avotiem trīs Eiropas valstu izlūkdienestos.

Ekonomika Nosaukts Latvijā pieprasītākais amats

Pieprasītākais amats šā gada pirmajā ceturksnī Latvijā bija interneta reklāmu vērtētājs, liecina darba portālu "CVMarket.lv" jaunākā statistika.

Interesanti fakti Mazie vecāku noslēpumi: kā bērnam uzdāvināt viedtālruni (+VIDEO)

Lielākā daļa ierīču piedāvā ērtus digitālos kontroles rīkus.