Nacionālajā bibliotēkā norisināsies astotais ideju forums "TEDxRiga"

Sabiedrība
LETA 01:58, 22.11.2019 0

Rīga, 22.nov., LETA. Latvijas Nacionālajā bibliotēkā šodien noritēs astotais ideju forums "TEDxRiga", kurā visas dienas garumā ar saviem stāstiem dalīsies vairāk nekā 20 pašmāju un ārzemju viesi, aģentūru LETA informēja ...


Rīga, 22.nov., LETA. Latvijas Nacionālajā bibliotēkā šodien noritēs astotais ideju forums "TEDxRiga", kurā visas dienas garumā ar saviem stāstiem dalīsies vairāk nekā 20 pašmāju un ārzemju viesi, aģentūru LETA informēja "TEDxRiga" pārstāve Laima Melkina. "TED" kustības nacionālā mēroga ideju forums "TEDxRiga" ik gadu pulcē dažādu jomu profesionāļus no Latvijas un ārzemēm - zinātniekus, uzņēmējus, radošo industriju pārstāvjus un citus - izcilības, kuri dalās ar personīgiem un iedvesmojošiem stāstiem. Septiņu gadu laikā uz "TEDxRiga" skatuves kāpuši 149 runātāji un mākslinieki. Par "TEDxRiga 2019" vadmotīvu izvēlēts "Together" jeb "Kopā". "Šī gada "TEDxRiga" tēma pievērš uzmanību tam, ka kopā mūsu spēks ir lielāks. Apvienojoties mēs varam radīt ko spēcīgāku nekā tas būtu iespējams individuāli. Šis ir arī Baltijas ceļa 30.jubilejas gads - īstais brīdis, lai apzinātos, cik daudz kopā varam paveikt. Par to pasākumā atgādinās arī katrs no runātājiem, jo viņu veiksmes stāsti un gūtās mācības var stiprināt un iedvesmot ikvienu no mums," pastāstīja "TEDxRiga" organizatoru komandas pārstāvis Pāvils Jurjāns. "TEDxRiga" runātāju un mākslinieku vidū būs laikmetīgās klasiskās mūzikas komponists un pianists Platons Buravickis, video un vizuālo efektu mākslinieks Alans Melikdjanjans, kas plašāk pazīstams ar pseidonīmu "Captain Disillusion", uzņēmējs un platformas "Your Move" dibinātājs un vadītājs Jānis Kreilis, eksperimentālā popmūzikas projekta "PRAGAII" dalībnieki un pianists Rihards Plešanovs. Tāpat "TEDxRiga" runātāju vidū būs psihiatrs Ņikita Bezborodovs, uzņēmēja un piedzīvojumu meklētāja Olga Kotova, sabiedriskais aktīvists Jānis Erts, pārtikas inovatore un pasniedzēja Ilga Gedrovica, bezatkritumu jeb "zero waste" aktīviste Laura Arnicāne, mūziķis Ralfs Eilands, ekonomists un pasniedzējs Arnis Sauka, režisors un scenārists Andris Gauja, biologs un pasniedzējs Indriķis Krams, uzņēmējs un investors Aleksandrs Tonisons, komponiste Anna Ķirse, cilvēktiesību aizstāve Ilvija Pūce, socioloģe Liene Ozoliņa, krīzes komunikācijas eksperts un pasniedzējs Marks Ritenbergs, kā arī klaviermeistars Dāvids Kļaviņš. Pasākuma oficiālās valodas būs angļu un latviešu, kā arī tiks nodrošināts tulkojums latviešu valodā. "TEDxRiga" jeb neatkarīgi organizēts "TED" ideju forums Rīgā pirmo reizi notika 2012.gada jūnijā.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ierobežos elektroskrejriteņu novietošanu Vecrīgā

Nepareizi novietoti transportlīdzekļi pakalpojumu sniedzējam būs jāpārvieto nekavējoties.

Sabiedrība Atbalsta kriminālsoda pastiprināšanu par dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās

Saeimas Juridiskā komisija šodien izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā, ar kuriem tiks pastiprināta kriminālatbildība par diskreditējošu dziļviltojumu izmantošanu vēlēšanās.

Sabiedrība Kļuvis zināms, kurš darbs ir pieprasītākais

Uz 10 pieprasītākajām vakancēm 2024.gada 1. ceturksnī kopumā pieteicās vairāk nekā 3500 darba meklētāju, liecina darba portāla CVMarket.lv jaunākā statistika.

Sabiedrība Bezpilota lidaparātiem Latvijā jābūt automātiskajiem atbildētājiem (+VIDEO)

Droniem, kas ir vieglāki par 250 g, būs jāatbilst jaunajiem drošības noteikumiem.

Lasiet arī

Ekonomika «Norwegian» ziemas sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas

Aviokompānija "Norwegian" šī gada ziemas sezonā un nākamajā vasaras sezonā plāno paplašināt galamērķu skaitu no Rīgas, otrdien aviokompānijas "Norwegian" pastāvīgās bāzes Rīgā atklāšanas pasākumā sacīja "Norwegian" izpilddirektors Geirs Karlsens.

Ekonomika  Budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta

Latvija pietuvojusies "sarkanajai iezīmei" - Māstrihtas 3% no IKP robežai.

Ekonomika FM: 2024.gadā budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9%

Šajā gadā valdības budžeta deficīts būtiski pieaugs un sasniegs 2,9% no iekšzemes kopprodukta (IKP), pietuvojoties tuvu Māstrihtas 3% no IKP robežai, teikts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotajā Latvijas Stabilitātes programmas projektā 2024.-2028.gadam, ko otrdien skata valdībā.