Rīgas domnieki budžeta grozījumu skatīšanu atliek uz pusotru nedēļu

Sabiedrība
LETA 16:24, 18.10.2019 0

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja līdz 28.oktobrim atlikusi pašvaldības šī gada budžeta grozījumu skatīšanu.

 
Foto: LETA

LETA jau vēstīja, ka Rīgas domes koalīcijas partiju deputātu vidū šodien izcēlās kašķis, lemjot par atsevišķu koalīcijas deputātu iesniegtu priekšlikumu budžeta grozījumos, kā rezultātā uz nenoteiktu laiku tika pārtraukta arī tam veltītā sēde. Deputāti aicināja pārdalīt 300 000 eiro dažādiem mērķiem no diviem basketbola klubiem - "TTT Rīga" un "VEF Rīga".

Pēc stundas sēde tika atsākta, par to informējot vien 15 minūtes pirms tam.

Sanākot uz sēdi, ar to mierā nebija opozīcijas deputāts Vilnis Ķirsis (V), kurš vērsa uzmanību, ka parasti sēde tiek izsludināta vismaz trīs stundas pirms tās sākuma. Viņaprāt, sēdes sasaukšana 15 minūtes pirms tās sākuma laika ir pretēji visiem labas pārvaldības principiem.

"Ir jādod samērīgs laiks pirms sēdes sākuma. Mums neviens nepateica, kad tā tiks atsākta, tādēļ puse deputātu aizbrauca projām. Ja jūs tagad sēdi turpināsiet, tā būs nelikumīga, un mēs par to ziņosim atbildīgajai ministrijai, kā arī apstrīdēsim visu pieņemto lēmumu likumību," brīdināja Ķirsis.

Domnieka teikto par to, ka sēde jāizsludina trīs stundas pirms tās sākuma, apstiprināja arī Juridiskās pārvaldes vadītājs.

Līdz ar to komitejas vadītājs, Rīgas mērs Oļegs Burovs (GKR) piedāvāja sēdi turpināt vai nu vakarā, vai nu 28.oktobrī. Vairums domnieku atbalstīja otro piedāvājumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Kultūra Priekšlikumiem par atteikšanos no programmām krievu valodā trūkst pamatojuma

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšlikumiem atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā trūkst argumentēta pamatojuma, aģentūrai LETA pauda Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) valdes loceklis un radio "SWH" komercdirektors Filips Rubenis.

Sports Ostapenko iekļūst Madrides WTA 1000 turnīra astotdaļfinālā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālu.

Interesanti fakti Eksperts: šobrīd ceļošana grupās ir drošāka (+VIDEO)

Šādos kopīgos ceļojumos, ja vien cilvēks ir atvērts, viņš piedzīvo daudzas jaunas iepazīšanās.

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.