• Amanda,
  • Amanta,
  • Kaiva
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Masks ziedojis Trampa kampaņai aptuveni 119 miljonus dolāru

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 10:42, 25.10.2024


Tehnoloģiju magnāts miljardieris Īlons Masks ziedojis jau aptuveni 119 miljonus ASV dolāru (110 miljonus eiro) republikāņu kandidāta, eksprezidenta Donalda Trampa vēlēšanu kampaņai.



Masks oficiāli izteica atbalstu Trampa kandidatūrai jūlijā pēc tam, kad bijušais prezidents izdzīvoja atentāta mēģinājumā politiskā mītiņā Pensilvānijas štatā.

Lai gan individuālo ziedojumu apjoms priekšvēlēšanu kampaņām ASV ir ierobežots līdz 3300 ASV dolāriem (3026 eiro) vienai personai, nepilnības kampaņu finansēšanas sistēmā ļauj lielajiem ziedotājiem veikt iemaksas fondos, kas pazīstami kā politiskās rīcības komitejas un kas atbalsta kandidātus.

Arī Masks lielas naudas summas ziedo organizācijai "America PAC", ko izveidoja, lai atbalstītu Trampa kampaņu. Organizācija galvenokārt nodarbojas ar aģitēšanu tā dēvētajos svārstīgajos štatos.

"America PAC" izpelnījusies pretrunīgus vērtējumus par kampaņu, kas paredz katru dienu uzdāvināt miljonu dolāru kādam svārstīgo štatu reģistrētam vēlētājam, kas parakstījis organizācijas ierosināto petīciju, kurā pausts atbalsts vārda brīvībai un tiesībām nēsāt ieročus. ASV Tieslietu ministrija brīdinājusi Masku, ka šī kampaņa, ļoti iespējams, ir pretrunā vēlēšanu likumam.

Saskaņā ar ASV vēlēšanu likumu ir aizliegts maksāt naudu pilsoņiem par balsošanu vai reģistrēšanos balsošanai. Masks savukārt apgalvo, ka kampaņas mērķis ir pievērst lielāku uzmanību petīcijai un tādēļ tā ir legāla.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Krimas platformas samita dalībnieki aicina palielināt atbalstu Ukrainai

Starptautiskās Krimas platformas parlamentārā samita dalībnieki ceturtdien apstiprināja kopīgu paziņojumu, kurā aicina palielināt atbalstu Ukrainai.

Pasaule Igaunijā neplāno slēgt Barklaja de Tolli mauzoleju

Igaunija neplāno slēgt Krievijas karavadoņa Mihaela Andreasa Barklaja de Tolli mauzoleju, paziņojis Tervas pašvaldības padomes priekšsēdētājs un Igaunijas parlamenta deputāts Maido Rūsmans.

Pasaule Abu Meri: Vairs nekur Libānā nevar justies droši

Biežo un neprognozējamo Izraēlas militāro triecienu dēļ Libānā vairs nav tādu vietu, kur civiliedzīvotāji varētu justies droši, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Libānā dzimušais Latvijas veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV), atsaucoties uz informāciju, ko ieguvis no saviem radiem un paziņām dzimtenē.

Pasaule ES īpašais sūtnis: Sankcijas liek Krievijai par karu maksāt ļoti dārgi

Rietumu ieviestās sankcijas pret Krieviju iecerēto rezultātu sasniedz, līdz ar to karš Krievijas ekonomikai izmaksā ļoti dārgi un Maskavai ir grūti tikt pie tehnoloģijām un ieņēmumiem, kas nepieciešami karam, drošības un ārpolitikas foruma "Rīgas konference" laikā intervijā aģentūrai LETA vērtēja Eiropas Savienības (ES) īpašais sūtnis sankciju jautājumos Deivids O'Salivans.

Lasiet arī

Interesanti fakti Masks draud aizliegt savos uzņēmumos «Apple» ierīces

Uzņēmējs Īlons Masks pirmdien draudēja aizliegt savos uzņēmumos viedtālruņu "iPhone" un citu kompānijas "Apple" ierīču izmantošanu, ja to operacionālajā sistēmā tiks integrētas uzņēmuma "OpenAI" mākslīgā intelekta tehnoloģijas.

Pasaule Brazīlijā tiesnesis dod rīkojumu sākt izmeklēšanu pret Masku

Brazīlijas Augstākās tiesas tiesnesis devis rīkojumu veikt izmeklēšanu par Īlonu Masku pēc tam, kad miljardieris viņu apsūdzēja par cenzūru, bloķējot aizdomās par dezinformācijas izplatīšanu turētus sociālo mediju kontus.

Interesanti fakti Maska uzņēmums «Neuralink» ievietojis implantu cilvēka smadzenēs

Miljardierim Īlonam Maskam piederošais medicīnas tehnoloģiju uzņēmums "Neuralink" pirmo reizi ievietojis smadzeņu implantu cilvēka galvā.

Kultūra Maska uzņēmums laidis klajā mākslīgā intelekta sarunbotu «Grok»

Miljardierim Īlonam Maskam piederošais mākslīgā intelekta uzņēmums "X.AI" nedēļas nogalē laidis klajā savu sarunbotu "Grok", bet tas nav brīvi pieejams.