Herisa: Mana prezidentūra nebūs Baidena prezidentūras turpinājums

Pasaule
LETA 09:37, 17.10.2024 0

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam "Fox News", Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

 
Foto: twitter

"Mana prezidentūra nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums," sacīja Baidena administrācijas viceprezidente.

Herisa norādīja, ka ieviesīs "svaigas un jaunas idejas", un piebilda: "Es pārstāvu jaunu līderu paaudzi."

Arī Baidens vēl otrdien bija norādījis, ka Herisa prezidenta amatā "iezīmēs savu ceļu".

Interviju ar "Fox News" žurnālistu Bretu Bēru Herisa uzsāka ar asu uzbrukumu republikāņu kandidātam Donaldam Trampam par draudiem izmantot armiju pret iekšējiem ienaidniekiem.

"Viņš ir tas, kurš mēdz pazemot un noniecināt amerikāņu tautu. Viņš ir tas, kurš runā par "iekšējo ienaidnieku"," sacīja Herisa.

Viens no spraigākajiem intervijas brīžiem bija tad, kad Bērs vaicāja Harisai par rekordlielo nelegālo imigrantu skaitu, kas Baidena administrācijas laikā ir šķērsojuši Meksikas robežu.

Tiesa, pēdējos mēnešos imigrantu skaits ir krasi samazinājies.

Herisa atbildēja, sakot, ka Baidena un Herisas administrācija bija ierosinājusi likumprojektu par lielāku robežas drošību, bet "Donalds Tramps [republikāņiem] lika to iznīcināt".

Savukārt Tramps trešdien pamatā uz ASV latīņamerikāņu auditoriju orientētā telekanāla "Univision" ēterā atbildēja uz jautājumiem, ko viņam uzdeva Maiami Latīņamerikas izcelsmes vēlētāji.

Tramps atkārtoja uzbrukumus migrantiem, bez pierādījumiem apgalvojot, ka valstī ieplūst cilvēki no ārvalstu cietumiem un psihiatriskajiem slimnīcām.

Republikānis arī nosauca 2021.gada 6.janvāri, kad viņa atbalstītāji iebruka ASV Kapitolijā, par "mīlestības dienu" un vēlreiz apšaubīja klimata pārmaiņu esamību.

Kampaņa turpināsies ceturtdien, kad ēterā tiks pārraidīta jauna Trampa podkāsta intervija, bet Herisa dosies Viskonsinu - vienu no septiņiem svārstīgajiem štatiem, kas, pēc visa spriežot, būs izšķiroši vēlēšanu iznākumā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēla aicina evakuēties no Libānas austrumiem un dienvidiem

Izraēlas armija ceturtdien aicinājuši evakuēties Libānas iedzīvotājus no kaujinieku grupējuma "Hizbollah" kontrolētās teritorijas valsts austrumu un dienvidu reģionos, brīdinot, ka Izraēlas spēki atkal vērsīsies pret šīm teritorijām.

Pasaule Lielbritānija tur aizdomās Krieviju par spridzekļa ievietošanu lidmašīnā

Lielbritānijas pretterorisma policija izmeklē, vai spridzekli pakā, kas aizdegās noliktavā pēc izkraušanas no lidmašīnas, nav ievietojuši Krievijas aģenti.

Pasaule Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Microsoft: Ziemeļkorejas hakeri nozaguši trīs miljardus dolāru

Ziemeļkorejas hakeri kopš 2017.gada ir nozaguši kriptovalūtu aptuveni trīs miljardu dolāru vērtībā, un tā izmantota Phenjanas kodolprogrammas finansēšanai, teiks uzņēmuma "Microsoft" ziņojumā "Kiberdrošība 2024".

Lasiet arī

Pasaule Herisa pieņem demokrātu nomināciju prezidenta matam

ASV viceprezidente Kamala Herisa ceturtdien Demokrātu partijas nacionālajā konventā Čikāgā oficiāli pieņēma partijas nomināciju Savienoto Valstu prezidenta amatam.

Pasaule Volzs oficiāli pieņem demokrātu nomināciju ASV viceprezidenta amatam

ASV Minesotas štata gubernators Tims Volzs trešdien Demokrātu partijas nacionālajā konventā oficiāli pieņēmis partijas nomināciju Savienoto Valstu viceprezidenta amatam.

Pasaule ABC apstiprina Herisas un Trampa debates 10.septembrī

Telekanāls ABC ceturtdien apstiprināja, ka 10.septembrī rīkos ASV prezidenta kandidātu demokrātes Kamalas Herisas un republikāņa Donalda Trampa debates.

Pasaule Herisa: ASV ir pelnījušas tādu viceprezidentu kā Volzs

ASV Demokrātu partijas kandidāte prezidenta amatam, pašreizējā viceprezidente Kamala Herisa otrdien mītiņā Filadelfijā, iepazīstinot ar savu viceprezidenta amata kandidātu Timu Volzu, cildināja viņu kā cilvēku, kas iedvesmo citus, un uzsvēra, ka Amerika ir pelnījusi šādu viceprezidentu.