• Erlends,
  • Rolanda,
  • Rolands,
  • Ronalds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pētījums: Vācieši lasa mazāk nekā pirms desmit gadiem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 22:22, 15.10.2024


Vācieši vidēji lasa mazāk nekā pirms desmit gadiem, secinājis Vācijas Federālais statistikas birojs.



Jaunākie dati, kas ir no 2022.gada, liecina, ka vācieši vidēji dienā pavada 27 minūtes, lasot drukātos vai digitālos medijus vai grāmatas, kas ir par piecām minūtēm mazāk nekā 2012.gadā, teikts Vācijas Federālā statistikas biroja otrdien publiskotajā ziņojumā.

Vācieši četrkārt ilgāku laiku pavada, skatoties televīziju vai citu saturu - vidēji divas stundas un astoņas minūtes dienā. Kopš 2012.gada laiks, ko cilvēki Vācijā vidēji pavada pie televizoru ekrāniem, pieaudzis par četrām minūtēm.

Kad vācieši lasa, viņi visbiežāk lasa grāmatas, tam veltot vidēji 12 minūtes dienā. Saskaņā ar Vācijas Federālā statistikas biroja datiem vācieši lasa laikrakstus vidēji deviņas minūtes dienā.

Sievietes un meitenes lasa vidēji 30 minūtes dienā, bet vīrieši un zēni - vidēji 24 minūtes dienā. Vecāki cilvēki atvēl ilgāku laiku lasīšanai nekā jauni. Vecuma grupā no 65 gadiem lasīšanai tika atvēlētas vidēji 54 minūtes dienā, kamēr cilvēki vecumā no 45 līdz 64 gadiem lasa vidēji 26 minūtes dienā.

Cilvēki vecumā no 30 līdz 44 gadiem lasa vidēji 13 minūtes dienā, bet cilvēki vecumā no 19 līdz 29 gadiem - vidēji 11 minūtes dienā, secinājis statistikas birojs.

Bērni un jaunieši vecumā no desmit līdz 17 gadiem vidēji lasa 19 minūtes dienā. Bērni, kas jaunāki par desmit gadiem, aptaujā nepiedalījās. Statistikā netika arī iekļauta lasīšana skaļi priekšā bērniem vai lasīšana saistībā ar izglītību vai darba pienākumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Microsoft: Ziemeļkorejas hakeri nozaguši trīs miljardus dolāru

Ziemeļkorejas hakeri kopš 2017.gada ir nozaguši kriptovalūtu aptuveni trīs miljardu dolāru vērtībā, un tā izmantota Phenjanas kodolprogrammas finansēšanai, teiks uzņēmuma "Microsoft" ziņojumā "Kiberdrošība 2024".

Pasaule Jāturpina stingri ieviest esošās sankcijas un jāizskauž "ēnu flote"

Ārlietu ministre Baiba Braže tikās ar ES īpašo sūtni sankciju jautājumos Deividu O'Salivanu.

Pasaule Herisa: Mana prezidentūra nebūs Baidena prezidentūras turpinājums

ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Kamala Herisa trešdien sniedza pirmo interviju konservatīvajam telekanālam "Fox News", Herisai cita starpā norādot, ka viņas prezidentūra, gadījumā ja uzvarēs vēlēšanās, nebūs Džo Baidena prezidentūras turpinājums.

Lasiet arī

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un sausa

Piektdien būs lielākoties saulains laiks un lietus nav gaidāms, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Pasaule Izraēla aicina evakuēties no Libānas austrumiem un dienvidiem

Izraēlas armija ceturtdien aicinājuši evakuēties Libānas iedzīvotājus no kaujinieku grupējuma "Hizbollah" kontrolētās teritorijas valsts austrumu un dienvidu reģionos, brīdinot, ka Izraēlas spēki atkal vērsīsies pret šīm teritorijām.

Pasaule Lielbritānija tur aizdomās Krieviju par spridzekļa ievietošanu lidmašīnā

Lielbritānijas pretterorisma policija izmeklē, vai spridzekli pakā, kas aizdegās noliktavā pēc izkraušanas no lidmašīnas, nav ievietojuši Krievijas aģenti.

Pasaule Zelenskis: Krievija gatavojas iesaistīt karā 10 000 Ziemeļkorejas karavīru

Krievija gatavojas iesaistīt karā pret Ukrainu 10 000 Ziemeļkorejas karavīru, ceturtdien paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.