• Arvīds,
  • Arvis,
  • Druvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Plūdos Nigērā gājuši bojā 339 cilvēki

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:05, 09.10.2024


Lietusgāžu izraisīti plūdi un zemes noslīdeņi Nigērā kopš jūnija ir prasījuši 339 cilvēku dzīvības, un to dēļ 1,1 miljons cilvēku ir atstājuši savas mājas, otrdien ziņoja valsts mediji, atjauninot upuru skaitu.


Foto: twitter

Nigēras iekšlietu ministrs septembra sākumā bija paziņojis, ka plūdi un zemes noslīdeņi izraisījuši 273 cilvēku nāvi un ietekmējuši vairāk nekā 700 000 cilvēku, kā arī sagrāvuši vēsturisku mošeju Zinderas pilsētā.

Pēc datiem uz 23.septembri plūdi skāruši vairāk nekā 1,1 miljonu cilvēku, izraisījuši 339 cilvēku nāvi un ievainojuši vēl 383 cilvēkus, vēstīja valsts ziņu aģentūra ANP, citējot civilās aizsardzības aģentūru.

Stihija skārusi rajonus visā valstī, ieskaitot galvaspilsētu Niameju, kur gājuši bojā deviņi cilvēki. Plūdi arī nodarījuši "lielus zaudējumus" aprīkojuma, mājlopu un pārtikas krājumu ziņā.

Dažos valsts rajonos tika reģistrēts par 200% vairāk nokrišņu nekā iepriekšējos gados.

Skolām nodarīto postījumu un pārvietoto ģimeņu skaita dēļ valdība ir atlikusi mācību gada sākumu līdz oktobra beigām.

Nigērā lietus sezona parasti ilgst no jūnija līdz septembrim un bieži prasa cilvēku dzīvības. 2022.gadā tajā gāja bojā 195 cilvēki.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Brazīlijā atcelts platformas «X» aizliegums

Brazīlijas Augstākā tiesa otrdien paziņoja, ka atceļ sociālo mediju platformas "X" aizliegumu, kas vairāk nekā mēnesi bija spēkā saistībā ar "X" īpašnieka Īlona Maska un šīs tiesas tiesneša Alešandri di Moraisa strīdu par dezinformāciju.

Pasaule Grāmata: Tramps pēc Baltā nama atstāšanas uzturējis kontaktus ar Putinu

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps pēc Baltā nama atstāšanas uzturējis kontaktus ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, teikts žurnālista Boba Vudvarda drīzumā gaidāmajā grāmatā "War" ("Karš").

Pasaule Krievijas opozīcijas aktīviste tiesā pārgriež vēnas

Krasnojarskas tiesā Krievijas opozīcijas aktīviste Olga Suvorova otrdien pārgriezusi rokas vēnas, protestējot pret tiesas spriedumu, pavēstījusi sieviešu tiesību kustība "Mjagkaja sila" (Maigais spēks).

Pasaule Izraēlas armija sākusi operācijas pret «Hizbollah» Libānas dienvidrietumos

Izraēlas armija sākusi operācijas pret šiītu kaujinieku grupējumu "Hizbollah" Libānas dienvidrietumos, paplašinot sauszemes operācijas gar Libānas piekrasti.

Lasiet arī