• Arvīds,
  • Arvis,
  • Druvis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Grāmata: Putins nopietni apsvēris kodolieroču izmantošanu

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:26, 09.10.2024


Savienoto Valstu rīcībā bija nonākusi izlūkošanas informācija, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins nopietni apsvēris kodolieroču izmantošanu, lai izvairītos no lieliem zaudējumiem kaujas laukā, teikts žurnālista Boba Vudvarda drīzumā gaidāmajā grāmatā "War" ("Karš").



ASV izlūkdienesti norādīja uz 50% iespējamību, ka Putins izmantos kodolieročus, ja Ukrainas spēkiem izdosies ielenkt 30 000 Krievijas karavīru Hersonā, teikts grāmatā. Runa ir par 2022.gadu - par laiku pēc Harkivas apgabala atgūšanas, kad Ukrainas armija pievērsās Hersonas atbrīvošanai.

Grāmatā teikts, ka Baltā nama padomnieks nacionālās drošības jautājumos Džeiks Salivans 2022.gada septembra beigās, septiņus mēnešus pēc Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, ar šausmām skatījās uz izlūkdienestu novērtējumu. Spriežot pēc tā, iespējamība, ka Krievija varētu izmantot kodolieročus, bija pieaugusi līdz 50% no iepriekšējiem no 5% līdz 10%. Tas izraisīja nopietnu satraukumu ASV prezidenta Džo Baidena administrācijā.

Vudvarda grāmatā teikts, ka Baidens licis Salivanam sazināties ar krieviem un paskaidrot, kāda būs ASV atbilde. Prezidents licis Salivanam ieņemt draudīgu toni, bet ne pārāk. Baidens arī esot tiešā veidā vērsies pie Putina, brīdinot par katastrofiskajām sekām, kādas gaidāmas gadījumā, ja Krievija izmantos kodolieročus.

Grāmatā aplūkotas arī bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa sarunas ar Putinu, Baidena neapmierinātība ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu un citas tēmas.

Vudvarda grāmata pārdošanā nonāks nākamajā nedēļā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Brazīlijā atcelts platformas «X» aizliegums

Brazīlijas Augstākā tiesa otrdien paziņoja, ka atceļ sociālo mediju platformas "X" aizliegumu, kas vairāk nekā mēnesi bija spēkā saistībā ar "X" īpašnieka Īlona Maska un šīs tiesas tiesneša Alešandri di Moraisa strīdu par dezinformāciju.

Pasaule Grāmata: Tramps pēc Baltā nama atstāšanas uzturējis kontaktus ar Putinu

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps pēc Baltā nama atstāšanas uzturējis kontaktus ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, teikts žurnālista Boba Vudvarda drīzumā gaidāmajā grāmatā "War" ("Karš").

Pasaule Krievijas opozīcijas aktīviste tiesā pārgriež vēnas

Krasnojarskas tiesā Krievijas opozīcijas aktīviste Olga Suvorova otrdien pārgriezusi rokas vēnas, protestējot pret tiesas spriedumu, pavēstījusi sieviešu tiesību kustība "Mjagkaja sila" (Maigais spēks).

Pasaule Izraēlas armija sākusi operācijas pret «Hizbollah» Libānas dienvidrietumos

Izraēlas armija sākusi operācijas pret šiītu kaujinieku grupējumu "Hizbollah" Libānas dienvidrietumos, paplašinot sauszemes operācijas gar Libānas piekrasti.

Lasiet arī

Pasaule ISW: Putins devies uz Azerbaidžānu, lai novērstu uzmanību no Kurskas

Krievijas diktators Vladimirs Putins devies vizītē uz Azerbaidžānu, šādi cenšoties demonstrēt diplomātisko aktivitāti un novērst uzmanību no "neērtās situācijas" Kurskas apgabalā, uzskata ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) analītiķi.

Pasaule Putins ieradies Azerbaidžānā

Krievijas diktators Vladimirs Putins ieradies divu dienu valsts vizītē Azerbaidžānā, svētdienas vakarā paziņoja Kremļa preses dienests.

Pasaule Vācu žurnālistu organizācija izslēdz Putina biogrāfu

Vācu žurnālistu organizācija "Netzwerk Recherche" (NR) izslēgusi no savām rindām Krievijas diktatora Vladimira Putina biogrāfijas autoru, jo atklājies, ka viņš pieņēmis naudu no krievu avotiem.

Pasaule Profesors Frosts: Pret Krieviju jāizturas kā pret starptautisku huligānu

Krievija ir bijusī lielvalsts, kas vēl nav apradusi ar šo domu un jebkādiem līdzekļiem cenšas no šāda statusa izvairīties, intervijā aģentūrai LETA norādīja Londonas "King’s College" Kara pētījumu departamenta starptautisko attiecību profesors Mervins Frosts.