• Elma,
  • Elna,
  • Menarda
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ABC: Izraēlas armija jau sākusi nelielas sauszemes operācijas Libānā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 20:25, 29.09.2024


Izraēlas armija jau sākusi vai visdrīzākajā laikā sāks nelielas sauszemes operācijas Libānas pierobežas rajonos, lai iznīcinātu no robežas netālu esošās šiītu bruņotā grupējuma "Hizbollah" pozīcijas, atsaucoties uz divām ASV amatpersonām, svētdien vēsta televīzijas kanāls ABC.



ABC avoti apgalvo, ka Izraēla vēl nav pieņēmusi galīgo lēmumu par sauszemes operācijas sākšanu, taču esot tam gatava.

Tomēr avoti pauduši pārliecību, ka gadījumā, ja operācija sāksies, tās mērogs būs ierobežots.

Kā savukārt televīzijas kanālam CNN izteicies cits avots, Vašingtona pieļauj, ka Izraēla gatavojas sākt sauszemes operāciju. Taču arī CNN avots atzinis, ka galīgais lēmums pagaidām nav pieņemts.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēlas armija paziņo par Hizbollah līdera Hasana Nasrallas nogalināšu

Izraēlas armija sestdien paziņoja, ka piektdien Beirūtā notikušajā triecienā nogalināts Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" līderis Hasans Nasralla.

Pasaule ASV piešķir Ukrainai militāro palīdzību 375 miljonu dolāru apmērā

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens trešdien paziņojis par jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai 375 miljonu dolāru apmērā, kas cita starpā ietver augstas mobilitātes artilērijas raķešu sistēmas (HIMARS), kasešu bumbas un vieglos taktiskos spēkratus.

Pasaule Ņujorkas mēram izvirzītas federālās apsūdzības

Pēc vairāku korupcijas lietu ierosināšanas un dažu pilsētas administrācijas augstāko amatpersonu demisijas Ņujorkas mēram Ērikam Adamsam izvirzītas federālās apsūdzības, trešdien ziņo ASV mediji.

Pasaule Izraēlas armija gatavojas iespējamajai sauszemes operācijai Libānā

Izraēlas ģenerālštāba priekšnieks ģenerālleitnants Herci Halevi trešdien paziņojis, ka armija gatavojas iespējamajai sauszemes operācijai Libānā.

Lasiet arī

Pasaule Izraēla veic kratīšanu «Al Jazeera» birojā Rietumkrastā un liek to slēgt

Izraēlas spēki svētdien veikuši kratīšanu Katarā bāzētā telekanāla "Al Jazeera" birojā Rāmallā, okupētajā Rietumkrastā, un likuši to 45 dienu laikā slēgt, paziņoja televīzijas kanāls.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule NYT: Libānā eksplodējušie «Hizbollah» peidžeri bija ražoti Taivānā

Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" izmantotie peidžeri, kas otrdien gandrīz vienlaicīgi eksplodēja, bija ražoti Taivānā, bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām, ziņoja ASV laikraksts "New York Times" (NYT).

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".