• Ādolfs,
  • Ilgonis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izraēlas armija gatavojas iespējamajai sauszemes operācijai Libānā

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 22:28, 25.09.2024


Izraēlas ģenerālštāba priekšnieks ģenerālleitnants Herci Halevi trešdien paziņojis, ka armija gatavojas iespējamajai sauszemes operācijai Libānā.



Uzrunājot karavīrus pie ziemeļu robežas, Halevi norādīja, ka pēdējo gaisa triecienu mērķis bijis sagatavot kaujas lauku iespējamajai ieiešanai Libānā, lai turpinātu šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" novājināšanu.

Lai dotu iespēju pārvietotajiem Izraēlas pilsoņiem atgriezties mājās valsts ziemeļos, armija gatavojas attiecīgam manevram, piebilda ģenerālis.

Iepriekš trešdien Izraēla paziņoja, ka iesauc rezervistus divu brigāžu nokomplektēšanai un nosūtīšanai uz valsts ziemeļiem, kur notiek pārrobežu sadursmes ar "Hizbollah".

Tas notika dažas stundas pēc tam, kad "Hizbollah" izšāva uz Telavivu ballistisko raķeti.

Armija paziņoja, ka rezervisti tiek iesaukti "operatīviem uzdevumiem ziemeļu darbības zonā" un ka "tas ļaus tirpināt karadarbību pret teroristisko organizāciju"Hizbollah"."

Izraēlas armija arī pavēstīja, ka trešdien veikusi vairāk nekā 280 triecienus mērķiem Libānā, kas saistīti ar "Hizbollah".

Vēl pirms šī paziņojuma Izraēlas armija vēstīja, ka izraēliešu kara lidmašīnas veikušas uzlidojumus 60 mērķiem, kas saistīti ar "Hizbollah" izlūkdienestu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ANO: 15 miljoniem ukraiņu nepieciešama humānā palīdzība

Ukrainā humānā palīdzība ir nepieciešama 15 miljoniem cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse ir sievietes un bērni, uzrunā ANO Drošības padomes sanāksmē Ņujorkā paziņoja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.

Pasaule Izraēla turpina veikt gaisa triecienus Libānā

Izraēlas Gaisa spēki otrdien turpina triecienus Libānā, pavēstījusi Izraēlas armija.

Pasaule Krievijā ārvalstniekiem ieviesīs sodus par «rusofobiju»

Krievijas valdība apstiprinājusi sodu ieviešanu ārzemniekiem par "rusofobiju", pirmdien vēsta ziņu aģentūra "Interfax".

Pasaule Zelenskis ar savu «uzvaras plānu» ieradies ASV

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ieradies ASV, lai iepazīstinātu ar savu "uzvaras plānu" Savienoto Valstu prezidentu Džo Baidenu.

Lasiet arī

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Pasaule Netanjahu draud atriebties hutiešiem

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu svētdien draudējis atriebties Jemenas hutiešu nemierniekiem, kuru izšautā raķete šorīt piezemējās Izraēlas vidienē.

Pasaule Izraēla: «Hamās» kā militārs formējums vairs nepastāv

Palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" militārajām spējām 11 mēnešus ilgā kara laikā nodarīti būtiski zaudējumi, un tas kā militārs formējums Gazas joslā vairs nepastāv, otrdien žurnālistiem paziņojis Izraēlas aizsardzības ministrs Joavs Galants.

Sabiedrība airBaltic no 17.septembra atsāks dienas laika lidojumus no Rīgas uz Telavivu

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" no šā gada 17.septembra atsāks dienas laika lidojumus no Rīgas uz Telavivu, apstiprināja "airBaltic" pārstāvis.