• Rauls,
  • Rodrigo
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Aptauja: atbalsts Herisai un Trampam teju vienāds

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 15:09, 25.09.2024


Amerikāņu vidū, kas sliecas balsot gaidāmajās prezidenta vēlēšanās, 48% atbalsta demokrātu kandidāti Kamalu Herisu, bet 47% republikāni Donaldu Trampu, konstatēts telekanāla CNN un pētījumu centra SSRS aptaujā.



2% grasās balsot par libertariāni Čeisu Oliveru, bet 1% par Zaļo partijas kandidāti Džilu Stainu.

Herisas un Trampa atbalstītāju vidū dominē pozitīvs atbalsts kandidātam.

Trampa atbalstītāju vidū 72% apliecinājuši, ka viņi republikāņu kandidātu atbalsta tāpēc, ka ir par Trampu, nevis tāpēc, lai balsotu pret Herisu.

Savukārt Herisas atbalstītāju vidū 60% pauduši, ka viņu izvēle ir par Herisu, nevis pret Trampu.

Šāda nostāja iezīmē attieksmes maiņu, salīdzinot ar situāciju vasaras sākumā.

Jūlijā CNN valsts mēroga aptaujā, kas tika veikta drīz pēc tam, kad prezidents Džo Baidens bija no vēlēšanu cīņas izstājies, bet Herisa paziņojusi par kandidēšanu uz demokrātu nomināciju, Herisas atbalstītāji bija sadalījušies vienādās daļās starp tiem, kas Herisu pamatā atbalsta, jo ir pret Trampu, un tajos, kas Herisu atbalsta pašas Herisas pēc.

Senākās aptaujās Baidena atbalstītāji bija pauduši, ka atbalsta Baidenu pamatā tāpēc, ka ir pret Trampu.

Atbalsts neatkarīgo vēlētāju vidū šobrīd abiem kandidātiem ir teju vienāds. 45% atbalsta Herisu, bet 41% Trampu.

58% balto vīriešu grasās balsot par Trampu, bet 35% par Herisu. Savukārt balto sieviešu vidū 50% atbalsta Trampu, bet 47% Herisu.

Par 30 gadiem jaunāku potenciālo vēlētāju vidū 55% atbalsta Herisu, bet 38% Trampu.

Melnādaino vidū 79% atbalsta Herisu, bet 16% Trampu, savukārt latīņamerikāņu vidū šī attiecība ir 59 pret 40 par labu demokrātu kandidātei.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis ar savu «uzvaras plānu» ieradies ASV

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ieradies ASV, lai iepazīstinātu ar savu "uzvaras plānu" Savienoto Valstu prezidentu Džo Baidenu.

Pasaule Ukrainas armija pārrāvusi Krievijas robežu vēl vienā vietā

Ukrainas 95.atsevišķā Poļesjes desanta triecinbrigāde vēl vienā vietā pārrāvusi Krievijas robežu, pirmdien paziņojuši Ukrainas Desanta trieciena spēki.

Pasaule Apšaudē ASV Alabamas štatā četri cilvēki nogalināti

Četri cilvēki nogalināti un vairāk nekā 20 ievainoti apšaudē ASV Alabamas štata Birmingemas naktsdzīves rajonā, informēja vietējā policija.

Pasaule Francijā divus mēnešus pēc vēlēšanām izveidota jauna valdība

Divus mēnešus pēc parlamenta ārkārtas vēlēšanām Francijā izveidota jauna valdība, kas ir labējāka nekā iepriekšējā, un kreisi noskaņotie protestētāji to kritizē kā neatbilstošu jūlijā notikušo vēlēšanu rezultātiem.

Lasiet arī

Pasaule Volzs nav cietis viņa autokorteža mašīnu avārijā

ASV viceprezidenta amata kandidāts no Demokrātu partijas Tims Volzs pirmdien palika neskarts, kad dažas viņa autokorteža mašīnas iekļuva avārijā, braucot no lidostas uz vēlēšanu kampaņas pasākumu Milvoki pilsētā.

Pasaule Eksperts: patlaban karš Ukrainā nav radījis sekas, kas apdraudētu ASV

Līdz šim Krievijas karš Ukrainā nav radījis tādas sekas, kas apdraudētu ASV eksistenciālās intereses un tādēļ ASV nav gatavas pilnā apmērā sākt pretstāvēt Krievijai un ļaut Ukrainai nodarīt Krievijai būtiskus zaudējumus, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis bijušais Latvijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons.

Pasaule Pirmajam 6.janvāra iebrucējam ASV Kapitolijā piespriesti 53 mēneši cietumā

2021.gada 6.janvāra nemieru dalībniekam, kurš pirmais iebruka ASV Kapitolijā, ir piespriests 53 mēnešu cietumsods par sabiedriskām nekārtībām un likumpārkāpumiem, otrdien paziņoja prokurori.

Pasaule Bezdarbnieka pabalsta pieprasījumu skaitam ASV neliels kāpums

Bezdarbnieka pabalsta jauno pieprasījumu skaitam ASV pagājušajā nedēļā bijis neliels pieaugums pēc krituma iepriekšējās divās nedēļās, liecina Nodarbinātības ministrijas apkopotie dati.