• Rauls,
  • Rodrigo
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ANO: 15 miljoniem ukraiņu nepieciešama humānā palīdzība

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 08:26, 25.09.2024


Ukrainā humānā palīdzība ir nepieciešama 15 miljoniem cilvēku, no kuriem vairāk nekā puse ir sievietes un bērni, uzrunā ANO Drošības padomes sanāksmē Ņujorkā paziņoja ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs.



Gutērrešs nosodīja visus uzbrukumus civiliedzīvotājiem un civiliem objektiem, "lai kur tie notiktu un lai kas par tiem būtu atbildīgs". Viņš norādīja, ka tie visi nekavējoties jāpārtrauc.

Viņš arī norādīja, ka Apvienoto Nāciju Organizācija joprojām ir iesaistīta lielākajā starptautiskajā misijā Ukrainā.

"Šogad vien kopā ar mūsu partneriem mēs esam snieguši dzīvības glābjošu palīdzību vairāk nekā 6,2 miljoniem cilvēku. Taču mums ir nepieciešams starptautiskās sabiedrības atbalsts. Ukrainā ir 15 miljoni cilvēku, kuriem nepieciešama humānā palīdzība - vairāk nekā puse no tiem ir sievietes un bērni," sacīja Gutērrešs.

Tomēr viņš sacīja, ka ir finansēta mazāk nekā puse no ANO humānās palīdzības plāna 2024.gadam. Tāpēc ANO ģenerālsekretārs aicināja līdzekļu devējus palīdzēt organizācijai turpināt darbu uz vietas.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Zelenskis ar savu «uzvaras plānu» ieradies ASV

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ieradies ASV, lai iepazīstinātu ar savu "uzvaras plānu" Savienoto Valstu prezidentu Džo Baidenu.

Pasaule Ukrainas armija pārrāvusi Krievijas robežu vēl vienā vietā

Ukrainas 95.atsevišķā Poļesjes desanta triecinbrigāde vēl vienā vietā pārrāvusi Krievijas robežu, pirmdien paziņojuši Ukrainas Desanta trieciena spēki.

Pasaule Apšaudē ASV Alabamas štatā četri cilvēki nogalināti

Četri cilvēki nogalināti un vairāk nekā 20 ievainoti apšaudē ASV Alabamas štata Birmingemas naktsdzīves rajonā, informēja vietējā policija.

Pasaule Francijā divus mēnešus pēc vēlēšanām izveidota jauna valdība

Divus mēnešus pēc parlamenta ārkārtas vēlēšanām Francijā izveidota jauna valdība, kas ir labējāka nekā iepriekšējā, un kreisi noskaņotie protestētāji to kritizē kā neatbilstošu jūlijā notikušo vēlēšanu rezultātiem.

Lasiet arī

Sabiedrība Samazinājies iedzīvotāju atbalsts Ukrainas kara bēgļu uzņemšanai Latvijā

Samazinājies Latvijas iedzīvotāju atbalsts Ukrainas kara bēgļu uzņemšanai Latvijā, liecina SIA "Rait Custom Research Baltic" veiktā sabiedriskās domas aptauja, kas tapusi pēc Valsts kancelejas pasūtījuma.

Sabiedrība Vāc parakstus par plašāku raidījumu ukraiņu valodā klāstu sabiedriskajos medijos

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par plašāku raidījumu ukraiņu valodā klāstu sabiedriskajos medijos

Pasaule Ukrainā darbu sācis pirmais Rheinmetall kopuzņēmums

Ukrainā sākusi darboties pirmā Ukrainas un Vācijas aizsardzības koncernu "Ukroboronprom" un "Rheinmetall" kopīgā ražotne - bruņutehnikas remonta un ražošanas cehs, paziņoja Ukrainas stratēģiskās rūpniecības ministrs Oleksandrs Kamišins.

Pasaule Valainis šonedēļ piedalīsies Ukrainas rekonstrukcijai veltītā konferencē Berlīnē

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) otrdien, 11.jūnijā, un trešdien, 12.jūnijā, darba vizītē apmeklēs Vācijas galvaspilsētu Berlīni, kur piedalīsies ikgadējā augsta līmeņa Ukrainas rekonstrukcijai veltītā konferencē, informēja Ekonomikas ministrijā (EM).