Šodien norisināsies ANO Nākotnes samits

Pasaule
LETA 12:32, 22.09.2024 0

Šodien un 23.septembrī norisināsies ANO Nākotnes samits, kura laikā plānots apstiprināt nesaistošu politisku deklarāciju - Nākotnes paktu.

 

Samita laikā augstā politiskā līmenī plānots apliecināt valstu gatavību risināt akūtus globālos izaicinājumus un veicināt virzību uz dienaskārtības 2030 mērķu sasniegšanu, kuru ieviešana globālā mērogā ļoti atpaliek no plānotā.

Pakts izceļ piecas tēmas - ilgtspējīgu attīstību un attīstības finansēšanu, mieru un drošību, zinātni, tehnoloģijas un inovācijas, kā arī digitālo sadarbību.

Tāpat pakts izceļ jautājumus par jauniešu iesaisti un nākotnes paaudzi, kā arī globālām pārvaldes reformām.

Nākotnes paktam plānots pievienot divus politiskus dokumentus - Globālo digitālo kompaktu un deklarāciju par Nākotnes paaudzēm. Globālais digitālais kompakts atspoguļo valstu, nevalstiskā un privātā sektora kopīgo redzējumu par pamatprincipiem, kas nosaka atvērtu, brīvu un drošu digitālu nākotni visiem. Tikmēr deklarācija par nākotnes paaudzēm apstiprina nepieciešamību ievērot nākamo paaudžu intereses valsts un globālo lēmumu pieņemšanas procesā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Libānā divās dienās sakaru ierīču eksplozijās gājuši bojā 37 cilvēki

Libāna otrdien un trešdien peidžeru un rāciju sprādzienos nogalināti 37 cilvēki un 2931 ievainots, ceturtdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Latvijas vēstniece pateicas Baidenam par ASV starptautisko līderību

Latvijas vēstniece Elita Kuzma trešdien iesniedza akreditācijas vēstuli ASV prezidentam Džo Baidenam un pateicās viņam par ASV starptautisko līderību, vēršoties pret Krieviju tās izvērstajā karā Ukrainā, informē Ārlietu ministrija.

Pasaule Arī Ungārija vēlas izstāties no ES patvēruma noteikumiem

Ungārija vēlas atteikties no Eiropas Savienības (ES) patvēruma politikas noteikumiem, trešdien pavēstīja Ungārijas Eiropas lietu ministrs Jānošs Boka.

Pasaule Ķīnā miris sadurts japāņu zēns

Ķīnā ceturtdien miris japāņu zēns, kurš trešdien tika sadurts ceļā uz skolu, paziņoja Japānas ārlietu ministre Joko Kamikava.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijā darba vizītē ieradīsies ANO Ģenerālās asamblejas prezidents

Latvijā no šodienas līdz sestdienai, 6.jūlijam, darba vizītē ieradīsies ANO Ģenerālās asamblejas 78.sesijas prezidents, Trinidādas un Tobāgo diplomāts Deniss Fransiss, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Pasaule ANO aptur pārtikas sadali Rafahā tās trūkuma dēļ

ANO otrdien paziņoja, ka ir apturējusi pārtikas sadali Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā pārtikas piegāžu trūkuma un nedrošās situācijas dēļ.

Pasaule Krievija uzliek veto ANO rezolūcijai pret bruņošanās sacensību kosmosā

ASV un Japānas ierosināta ANO rezolūcija pret bruņošanās sacensību kosmosā trešdien tika noraidīta ANO Drošības padomē Krievijas uzlikta veto dēļ.

Pasaule Saeima pagarina NBS karavīru dalību ANO misijā Izraēlā

Saeima šodien pēc Ministru kabineta priekšlikuma pagarināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību ANO starptautiskajā operācijā "United Nations Truce Supervision Organization" (UNTSO)" līdz 2026.gada 1.maijam.