• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Leiena sola miljardiem eiro palīdzību plūdu skartajiem reģioniem

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 06:51, 20.09.2024


Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena ceturtdien plūdu piemeklētajā Polijas pilsētā Vroclavā apsolījusi miljardiem eiro lielu palīdzību plūdu skartajiem reģioniem Eiropā.


x.com/greenpeace_esp
Foto: twitter

Viņa pavēstīja, ka atjaunošanas darbiem pēc plūdiem ātri būs pieejami līdzekļi no Eiropas Savienības (ES) solidaritātes fonda, kā arī desmit miljardi eiro no tā dēvētā kohēzijas fonda.

"Pirmajā brīdī no kohēzijas fonda [plūdu] skartajām valstīm iespējams mobilizēt desmit miljardus eiro," paziņoja Leiena.

Parasti Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm ir jāveic iemaksas fondā, ja tās vēlas no tā gūt labumu. Tomēr plūdu skartajām ES dalībvalstīm šis noteikums netiks piemērots. "Šis ir ārkārtējs laiks, un ārkārtējam laikam ir vajadzīgi ārkārtēji pasākumi," sacīja Leiena.

Leiena vizītē Polijā tikās ar šīs valsts premjerministru Donaldu Tusku, Čehijas premjerministru Petru Fialu, Slovākijas premjerministru Robertu Fico un Austrijas kancleru Karu Nēhammeru. Šīs valstis plūdi skāruši vissmagāk.

Tusks pateicās Leienai par ātro un nebirokrātisko palīdzību. "Mums bija nepieciešamas tieši 45 minūtes, lai vienotos par mūsu vēlmēm un saņemtu apmierinošus paskaidrojumus no Eiropas Komisijas," viņš piebilda.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ķīnā miris sadurts japāņu zēns

Ķīnā ceturtdien miris japāņu zēns, kurš trešdien tika sadurts ceļā uz skolu, paziņoja Japānas ārlietu ministre Joko Kamikava.

Pasaule Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Lasiet arī

Pasaule ES vienojas par jaunu sankciju kārtu pret Krieviju

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi ceturtdien samitā Briselē vienojās noteikt 12.sankciju kārtu pret Krieviju par tās karu pret Ukrainu.

Pasaule Ungārija bloķē ES vienošanos par finansiālu palīdzību Ukrainai

Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns piektdienas rītā bloķēja Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderu vienošanos par finansiāla atbalsta paketi Ukrainai, paziņoja vairāki diplomāti.

Pasaule Briselē sākas ES samits

Ceturtdien Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi pulcēsies Briselē uz pēdējo šī gada samitu, kurā paredzēts apspriest bloka paplašināšanos, finansiālo palīdzību Ukrainai un ES budžetu.

Sabiedrība Rinkēvičs: Karš Ukrainā izgaismo pieaugošo vajadzību ES uzņemties lielāku lomu

Karš Ukrainā izgaismo pieaugošo vajadzību Eiropas Savienībai (ES) uzņemties lielāku lomu drošībā un uzlabot savas militārās spējas, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš šodien Portugāles pilsētā Porto piedalījās Arajološas grupas sanāksmē, kas ir ES dalībvalstu prezidentu tikšanās formāts.