Latvijas vēstniece pateicas Baidenam par ASV starptautisko līderību

Pasaule
LETA 12:29, 19.09.2024 0

Latvijas vēstniece Elita Kuzma trešdien iesniedza akreditācijas vēstuli ASV prezidentam Džo Baidenam un pateicās viņam par ASV starptautisko līderību, vēršoties pret Krieviju tās izvērstajā karā Ukrainā, informē Ārlietu ministrija.

 
Foto: LETA

Akreditācijas vizītes sarunā Kuzma nodeva ASV prezidentam Latvijas prezidenta sveicienus, sakot, ka prezidents šobrīd atrodas Kalifornijas pavalstī, lai veicinātu mūsu valstu ekonomisko un divpusējo sadarbību.

ASV prezidents pauda gandarījumu par Latviju un apliecināja, ka ASV turpinās sadarboties ar Latviju, lai stiprinātu sadarbību aizsardzības jomā, kā arī uzsvēra Latvijas un ASV kopīgās saistības aizstāvēt ikvienu centimetru NATO dalībvalstu teritorijas.

Baidens akcentēja, ka Latvija un ASV kā draugi un NATO sabiedrotie ir cieši partneri noturības stiprināšanā, miera un drošības nosargāšanā. Viņš pozitīvi novērtēja līdz šim paveikto Latvijas un ASV divpusējā sadarbībā, uzteicot pieaugošo sadarbību divpusējā ekonomiskajā izaugsmē un attīstībā.

Kuzma atjaunotās Latvijas ārlietu dienestam pievienojās 1992.gadā, sākotnēji strādājot Ekonomiskās sadarbības nodaļā. Vēstniece strādājusi ĀM Rietumeiropas valstu nodaļā, vēlāk kļūstot par Pirmā politiskā departamenta direktori un pēc tam par Pirmās politiskās direkcijas valsts sekretāra vietnieci. Viņa bijusi arī Ekonomisko un divpusējo attiecību direkcijas vadītāja-vēstniece un Eiropas Savienības direkcijas vadītāja-vēstniece, kā arī Valsts protokola vadītāja.

Darba pieredzi Kuzma ir uzkrājusi kadencēs Latvijas vēstniecībās ārvalstīs. Viņa bijusi Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Austrijā, Zviedrijā, Itālijā, Vācijā un Čehijā, kā arī bijusi Latvijas pastāvīgā pārstāve ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijā.

Kā nerezidējošā vēstniece Kuzma ir bijusi akreditēta Ungārijā, Šveicē, Slovēnijā, Slovākijā, Lihtenšteinā, Sanmarīno, Maltā, Albānijā, Kuveitā, Kosovā, Bosnijā un Hercegovinā, kā arī pie Svētā Krēsla un Neatkarīgajā Militārajā un Hospitālajā Svētā Jeruzalemes Jāņa, Rodas un Maltas Ordenī.

Kuzma beigusi Latvijas Universitātes Finanšu un tirdzniecības fakultāti un Latvijas Universitātes Starptautisko attiecību institūtu. Papildu izglītību ieguvusi arī Stenforda universitātes Hūvera institūtā ASV un Džordža Maršala drošības studiju Eiropas centrā Vācijā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Lasiet arī