• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Herisa un Tramps jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:31, 19.09.2024


Ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski jaunnedēļ ASV varētu tikties abi Savienoto Valstu prezidenta amata kandidāti - demokrāte Kamala Herisa un republikānis Donalds Tramps, vēsta ASV mediji.


Foto: twitter

Zelenskis nākamnedēļ dosies uz Ņujorku, lai piedalītos ANO Ģenerālās asamblejas sesijā. Tur viņš plāno tikties arī ar ASV prezidentu Džo Baidenu un iepazīstināt viņu ar savu plānu, kā uzvarēt karā ar Krieviju.

Par to, ka Herisa jaunnedēļ varētu tikties ar Zelenski, atsaucoties uz avotiem, vēsta telekanāls CNN un citi Savienoto Valstu mediji.

Arī Tramps trešdien žurnālistiem apliecināja, ka varētu tikties ar Ukrainas prezidentu.

Uz žurnālistu jautājumu, vai viņš varētu tikties ar Zelenski, Tramps atbildēja: "Domāju, ka jā," vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Citas detaļas Tramps neatklāja.

Iepriekš "Reuters", atsaucoties uz ANO Drošības padomes prezidējošo valsti Slovēniju, ziņoja, ka Zelenskis Drošības padomē uzstāsies nākamotrdien.

Tramps sola, ka uzvaras gadījumā viņš izbeigs karu Ukrainā dažu dienu laikā, vēl pirms viņš atkal būs stājies prezidenta amatā. Kā tieši viņš to plāno darīt, viņš neatklāj.

Daudzi ASV un Eiropas politiķi bažījas, ka Trampa uzvara prezidenta vēlēšanās varētu novest pie ASV palīdzības Ukrainai samazināšanas.

Daži uzskata, ka Tramps mēģinās pamudināt Kijivu risināt sarunas ar Krieviju uz Ukrainai neizdevīgiem noteikumiem.

Šā gada sākumā Trampa atbalstītāji ASV Kongresā uz ilgu laiku bloķēja likumu par militārās palīdzības piešķiršanu Ukrainai, kā rezultātā tika pārtrauktas ASV ieroču un munīcijas piegādes Ukrainas bruņotajiem spēkiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Pasaule Zimbabve un Namībija nokaus simtiem ziloņu, lai būtu ko ēst

Zimbabve un Namībija ir paziņojušas par plāniem nokaut simtiem ziloņu un citu savvaļas dzīvnieku, lai paēdinātu bada piemeklētos iedzīvotājus smaga sausuma apstākļos.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis: Krievijai jāpiedalās otrajā Ukrainas miera samitā

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien paziņojis, ka Krievijai vajadzētu būt pārstāvētai otrajā Ukrainas miera samitā.

Pasaule Zelenskis: Sabiedroto solīto ieroču kavēšanās bremzē pretuzbrukumu

Sabiedroto solīto ieroču kavēšanās dēļ 14 Ukrainas bruņoto spēku brigādes joprojām nav pilnībā aprīkotas, kas kavē pretuzbrukumu, intervijā aģentūrai "Bloomberg" sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Takers Karlsons paziņo par interviju ar Zelenski

Skandalozais amerikāņu komentētājs Takers Karlsons ir paziņojis, ka drīz varētu tikt laista klajā viņa intervija ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Pasaule Zelenskis: Sarunas ar Putinu ir iespējamas, izmantojot starpniekus

Sarunas ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu ir iespējamas, tomēr tikai izmantojot starpniekus, intervijā ASV laikrakstam "Philadelphia Inquirer" paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.