Ukraina mudina ANO sniegt humāno palīdzību Kurskas apgabalā

Pasaule
LETA 22:38, 16.09.2024 0

Ukrainas Ārlietu ministrija aicinājusi ANO un Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju (SSKK) iesaistīties humānās palīdzības sniegšanā Kurskas apgabala teritorijās, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku kontrolē, teikts ministrijas paziņojumā.

 

"Ukraina, ievērojot visas starptautisko humāno tiesību un cilvēktiesību normas un principus, īstenojot efektīvu kontroli atsevišķos Kurskas apgabala rajonos, stingri ievēro savas starptautiskās saistības starptautisko humāno tiesību jomā, jo īpaši par civiliedzīvotāju aizsardzību karadarbības laikā," norādīja ministrija.

"Ukraina apstiprina, ka stingri ievēro savas starptautiskās saistības iepriekš minētajās jomās, un ir gatava sniegt pilnīgu palīdzību ANO un SSKK darbinieku darbībai minētajās teritorijās," teikts paziņojumā.

Ministrija nosūtījusi attiecīgu notu ANO.

"Jau no pirmajām Kurskas operācijas dienām Ukrainas Aizsardzības spēki kā civilizēta Eiropas armija parādīja augstu profesionalitāti un pilnīgu atbilstību starptautisko humāno tiesību principiem," turpināja ministrija. "Civiliedzīvotāji Kurskas apgabala teritorijā ir saņēmuši un saņem humāno palīdzību, pamatvajadzību apmierināšanu humānās palīdzības jomā un iespēju pamest kaujas operāciju rajonus."

"Ņemot vērā humāno situāciju un nepieciešamību pienācīgi nodrošināt cilvēka pamattiesības Kurskas apgabala teritorijā, Ukrainas Ārlietu ministrija aicināja ANO pievienoties humānās palīdzības pasākumiem minētajā teritorijā un nosūtīja ANO attiecīgu notu," teikts ministrijas paziņojumā.

"Ārlietu ministrija ar notu vērsās arī pie Starptautiskā Sarkanā Krusta kā starptautisko humāno tiesību garantam ar lūgumu piedalīties humānās palīdzības pasākumos un uzraudzīt starptautisko humāno tiesību principu ievērošanu saskaņā ar 1949. gada Ženēvas Konvenciju par civiliedzīvotāju aizsardzību kara laikā," paziņoja Ukrainas Ārlietu ministrija.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule ISW: Triecieni Krievijas aizmugurē mazina krievu spējas uzbrukt Ukrainā

Ukrainai turpinot triecienus Krievijas aizmugurē, ne tikvien tiek iznīcinātas munīcijas rezerves un paši objekti, bet arī mazinātas krievu spējas uzbrukt Ukrainā, teikts ASV domnīcas "Kara studiju institūts" (ISW) ziņojumā.

Pasaule Libānā rāciju sprādzienos 20 bojāgājušie

Libānā trešdien eksplodējot rācijām, dzīvību zaudējuši 20 cilvēki, bet vairāk nekā 450 ievainoti, pavēstīja Libānas Veselības ministrija.

Pasaule Libānas ministrs: peidžeru sprādzienos 12 bojāgājušo vidū ir divi bērni

Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads.

Pasaule Borels aicina Gruziju atteikties no likumprojekta pret LGBT

Eiropas Savienības (ES) augstais ārlietu pārstāvis Žuzeps Borels trešdien aicinājis Gruziju atcelt pretrunīgi vērtēto likumprojektu par ģimenes vērtībām, kuru kritiķi uzskata par tiešā veidā vērstu pret LGBTQ tiesībām.

Lasiet arī

Pasaule ANO aptur pārtikas sadali Rafahā tās trūkuma dēļ

ANO otrdien paziņoja, ka ir apturējusi pārtikas sadali Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafahā pārtikas piegāžu trūkuma un nedrošās situācijas dēļ.

Pasaule Krievija uzliek veto ANO rezolūcijai pret bruņošanās sacensību kosmosā

ASV un Japānas ierosināta ANO rezolūcija pret bruņošanās sacensību kosmosā trešdien tika noraidīta ANO Drošības padomē Krievijas uzlikta veto dēļ.

Pasaule Saeima pagarina NBS karavīru dalību ANO misijā Izraēlā

Saeima šodien pēc Ministru kabineta priekšlikuma pagarināja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru dalību ANO starptautiskajā operācijā "United Nations Truce Supervision Organization" (UNTSO)" līdz 2026.gada 1.maijam.

Pasaule ASV piedāvā Drošības padomei rezolūciju par tūlītēju pamieru Gazas joslā

ASV piedāvā ANO Drošības padomes rezolūcijas projektu, kurā aicināts uz tūlītēju uguns pārtraukšanu Gazas joslā, kas būtu saistīta ar ķīlnieku atbrīvošanu, pavēstīja ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens.