• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Zelenskis: Pēc Kurskas operācijas krievu virzība Doneckā palēninājusies

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
VS.LV 22:47, 13.09.2024


Pateicoties Kurskas operācijas sekmēm, Ukrainas armijai izdevās apturēt ienaidnieku Harkivas apgabalā un palēnināt tā virzīšanos Doneckas apgabalā, lai gan situācija joprojām ir sarežģīta, ikgadējā Jaltas Eiropas stratēģijas sanāksmē sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.


Foto: Instagram

"Temps [Doneckas apgabala] Pokrovskas virzienā pirms Kurskas operācijas, kā arī kopumā austrumos bija vēl straujāks. Gribu atgādināt, ka krieviem bija pārvietošanās arī Harkivas virzienā, kas arī ir smags centrs Ukrainas austrumos," sacīja prezidents.

Ukraina no partneriem saņēmusi informāciju, ka Krievija no ziemeļiem līdz austrumiem gar valsts robežām gatavoja buferzonu izveides plānu un kaujas panākumu gadījumā tā gribēja sagrābt reģionu centrus, norādīja prezidents.

"Es uzskatu, ka Kurskas operācija deva rezultātus, uz kādiem mēs cerējām. Harkivas apgabalā ienaidnieks ir apturēts, palēnināta krievu gaita Doneckas apgabalā, lai gan tur ir ļoti grūti un tālu no pozitīvā, bet no citiem virzieniem viņi ir aizvākuši savus spēkus," sacīja Zelenskis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Izraēlas kara mērķis ir arī iedzīvotāju droša atgriešanās valsts ziemeļos

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņoja par valsts kara mērķu paplašināšanu, ietverot starp tiem arī valsts ziemeļdaļas iedzīvotāju drošu atgriešanos mājās, kuras viņi atstājuši, glābjoties no pārrobežu apšaudes starp Izraēlas armiju un Libānas kaujinieku grupējumu "Hizbollah".

Pasaule Plūdos Centrāleiropā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 16

Vētras "Boriss" izraisītajos plūdos Centrāleiropā bojāgājušo cilvēku skaits pirmdien pieaudzis līdz 16.

Pasaule Ukraina mudina ANO sniegt humāno palīdzību Kurskas apgabalā

Ukrainas Ārlietu ministrija aicinājusi ANO un Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju (SSKK) iesaistīties humānās palīdzības sniegšanā Kurskas apgabala teritorijās, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku kontrolē, teikts ministrijas paziņojumā.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Lasiet arī

Pasaule Zelenskis: Sabiedroto solīto ieroču kavēšanās bremzē pretuzbrukumu

Sabiedroto solīto ieroču kavēšanās dēļ 14 Ukrainas bruņoto spēku brigādes joprojām nav pilnībā aprīkotas, kas kavē pretuzbrukumu, intervijā aģentūrai "Bloomberg" sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Takers Karlsons paziņo par interviju ar Zelenski

Skandalozais amerikāņu komentētājs Takers Karlsons ir paziņojis, ka drīz varētu tikt laista klajā viņa intervija ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.

Pasaule Zelenskis: Sarunas ar Putinu ir iespējamas, izmantojot starpniekus

Sarunas ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu ir iespējamas, tomēr tikai izmantojot starpniekus, intervijā ASV laikrakstam "Philadelphia Inquirer" paziņojis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Pasaule Zelenskis: Miera samitā saskaņotais rīcības plāns tiks iesniegts Krievijai

Rīcības plāns, par kuru tiks panākta vienošanās miera samitā Šveicē, tiks iesniegts Krievijas pārstāvjiem, lai otrajā miera samitā varētu panākt reālu kara izbeigšanu, Šveicē notiekošajā pirmajā miera samitā teica Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenski.