• Alita,
  • Elita,
  • Liesma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ziemeļkoreja izšāvusi vairākas ballistiskās raķetes

Teksta izmērs Aa Aa
Pasaule
LETA 09:29, 12.09.2024


Ziemeļkoreja ceturtdien izšāva vairākas tuva darbibas rādiusa ballistiskās raķetes, paziņoja Dienvidkorejas armija.



Dienvidkorejas armijas ģenerālštābs paziņoja, ka konstatējis vairāku šādu raķešu palaišanu uz Japāņu jūras ūdeņiem austrumos no Korejas pussalas ap plkst.7.10 (plkst.1.10 pēc Latvijas laika).

Ģenerālštābs paziņoja, ka tas analizē šīs raķešu palaišanas detaļas un dalās ar informāciju par to ar ASV un Japānas iestādēm, kā arī pastiprina novērošanu un modrību, sagatavojoties tālākām raķešu palaišanām.

Japānas Aizsardzības ministrija apstiprināja vismaz vienas Ziemeļkorejas ballistiskās raķetes palaišanu, un krasta apsardze brīdināja kuģus uzmanīties.

Šis ir pirmais Phenjanas ieroču izmēģinājums kopš 1.jūlija un noticis dažas dienas pēc tam, kad Ziemeļkoreja atzīmēja valdošā režīma dibināšanas gadskārtu.

Ziemeļkoreja ir regulāri veikusi raķešu izmēģinājumus ap 9.septembri, kas ir valsts dibināšanas diena. 2016.gadā šajā dienā tā veica piekto kodolizmēģinājumu. Sestais kodolizmēģinājums notika 2017.gada 3.septembrī.

Šonedēļ atzīmējot valsts dibināšanas 76.gadskārtu, Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns savā runā sacīja, ka valsts stabili palielina savu kodolieroču arsenālu.

Ziemeļkoreja "stabili stiprinās savus kodolspēkus, kas spētu pilnībā tikt galā ar jebkādām draudošām darbībām, ko uzspiestu tās sāncenšu valstis, kas bruņotas ar kodolieročiem," sacīja Kims.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Pasaule Ukraina mudina ANO sniegt humāno palīdzību Kurskas apgabalā

Ukrainas Ārlietu ministrija aicinājusi ANO un Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju (SSKK) iesaistīties humānās palīdzības sniegšanā Kurskas apgabala teritorijās, kas atrodas Ukrainas bruņoto spēku kontrolē, teikts ministrijas paziņojumā.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Pasaule Trampam uzbrukt mēģinājušais cilvēks pabijis Kijivā

ASV mediji par iespējamo Donalda Trampa slepkavu nosaukuši Raienu Vesliju Rutu, kuru aģentūra AFP intervēja 2022.gadā Kijivā, kur viņš bija devies atbalstīt karu pret Krieviju.

Pasaule Sibiha: Ukraina netirgosies ar savām teritorijām

Ukraina negrasās tirgoties ar savām teritorijām, apmeklējot armijas vienības Sumu apgabalā, sacīja ārlietu ministrs Andrijs Sibiha.

Lasiet arī

Pasaule Putins otrdien apmeklēs Ziemeļkoreju

Krievijas diktators Vladimirs Putins rīt dosies vizītē uz Ziemeļkoreju, pirmdien paziņojis Kremlis.

Pasaule Ziemeļkoreja ar baloniem atkal nometusi atkritumus pāri Dienvidkorejas robežai

Ziemeļkoreja ar aptuveni 600 gaisa baloniem nometusi atkritumus pāri robežai Dienvidkorejas teritorijā, svētdien paziņojusi Dienvidkorejas armija.

Pasaule Ziemeļkoreja izšāvusi vairākas ballistiskās raķetes

Ziemeļkoreja ceturtdienas rītā izšāva vairākas tuva darbibas rādiusa ballistiskās raķetes, paziņoja Dienvidkorejas armija.

Pasaule Ziemeļkoreja ar baloniem nometusi atkritumus pāri Dienvidkorejas robežai

Ziemeļkoreja ar vairākiem desmitiem gaisa balonu nometusi skrejlapas un atkritumus pāri robežai Dienvidkorejas teritorijā, vēsta mediji.